Muška vokalna grupa Pannonica obeležava svoju prvu pevačku godinu novim spotom [ VIDEO ]

Muška vokalna grupa Pannonica obeležava svoju prvu pevačku godinu novim spotom

MVG PANNONICA

Na muzičkoj sceni našeg grada, koji je poznat po dobrom horskom zvuku i odličnoj reputaciji ansambala koji neguju ovaj vid vokalne umetnosti, već godinu dana postoji i uspešno radi Muška vokalna grupa „Pannonica“.

Ovaj muški oktet čine iskusni pevači poznatih zrenjaninskih horova „Josif Marinković“, „Koča Kolarov“ i „Pannonica“ koji ljubav prema zajedničkom pevanju i druženju kroz muziku neguju već godinama.

Svoju prvu godišnjicu obeležili su snimanjem novog spota sa pesmom „Kad si bila mala Mare“.

O njihovom dosadašnjem radu i daljim planovima za  portal volimzrenjanin.com dala je izjavu njihov dirigent Zorica Kozlovački: „ Sa nevericom shvatam da je prošlo godinu dana našeg zajedničkog rada i druženja i istovremeno sam ponosna na rezultate koje smo u ovako teškoj i turbulentnoj godini uspeli da ostvarimo. Kontinuitet u radu i to je naš najveći uspeh. Ogromno zadovoljstvo mi pričinjavaju naše probe, jer su svi pevači izuzetno posvećeni našim zajedničkim ciljevima, probama i uvežbavanju programa. Pevanje „a kapela“ ( bez pratnje instrumenata) je izuzetno zahtevno u malom ansamblu i potreban je veliki talenat, muzikalnost i koncentracija, što oni imaju.

Naš repertoar se stalno proširuje kvalitetnim kompozicijama i pevamo ono što nam se dopada. Najviše uživamo u strogradskim i klapskim pesmama, a volimo i da zapevamo makedonske i crnačke duhovne pesme. Imamo ogromnu sreću da su nam svoje izvrsne aranžmane ustupili naši sugrađani Mirko Jankov i Saša Vrabac i sa velikom radošću ih izvodimo. Nailazimo na pozitivne reakcije publike pri svakom nastupu, što nam daje motivaciju za dalji trud. 

Ovaj spot je jedno divno iskustvo za nas i od srca se zahvaljujemo svima koji su doprineli da se on ostvari. Snimateljima i montažerima videa Đuli Feldeši, Dušanu Udicki i Milanu Jovanoviću i Milanu Milanovu i Stefanu Nikoliću koji su se pobrinuli za kvalitetnu zvučnu podlogu. Snimljen je na našem „panonskom moru“ – Tisi, na brodu našeg člana Milivoja Adamova.“

Muška vokalna grupa „Pannonica“ planira da u septembru organizuje zajednički koncert sa Vokalnim kvartetom „Vita Brevis“ i gostima u Zrenjaninu a potom učestvuje na 7. Međunarodnom festivalu horova i vokalnih ansambala u Herceg Novom i Horskom festivalu „Slobodan Bursać“ u našem gradu.

mvg pannonica 4c
MVG PANNONICA
mvg pannonica 5c
MVG PANNONICA
mvg pannonica 6c
MVG PANNONICA

Do sada su uspešno nastupili na 7. Horskom Festivalu Slobodan Bursać, 10. Međunarodnom festivalu horova „Černomorski zvuci“, Balčik, Bugarska, u emisiji „Šarenica“ RTS 1, manifestaciji  „Banatska bajka – leto u gradskoj bašti“ Zrenjanin. Posebno su ponosni na osvojenoj srebrnoj i zlatnoj medalji na 19. i 20. Horskom festivalu “Majske muzičke svečanosti” u Bijeljini.

U Muškoj vokalnoj grupi Pannonica pevaju:

Prvi tenor i solista: Milivoj Adamov
Drugi tenor: Goran Mišković i Zvonko Romac.
Bariton: Milan Jokić, Robert Hodžić i Zlatibor Stamenković.
Bas: Vladimir Tomić, Aleksandar Milas i Milan Milanov.

Tekst i foto Zorica Kozlovački MVG Pannonica

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px