Muzička škola „Josif Marinković“ iz Zrenjanina organizovala prvi kviz srednjih muzičkih škola „Josifu u čast“

Zrenjanin - Muzička škola "Josif Marinković"

Muzička škola „Josif Marinković“ Zrenjanin danas je prvi put u svojoj istoriji organizovala kviz srednjih muzičkih škola pod nazivom „Josifu u čast“, koji se održao u Kulturnom centru Zrenjanina.

Kviz je samo jedan od projekata u okviru velikog školskog jubileja – 75 godina od osnivanja ove škole – čija je ideja bila spajanje tri muzičke škole pod istim imenom iz tri grada: Muzičke škole „Josif Marinković“ iz Beograda, Vršca i Zrenjanina. Tri takmičarske ekipe pokazale su svoje znanje o životu i delu poznatog srpskog kompozitora Josifa Marinkovića.

Sve takmičare pripremali su mentori, profesori: Aleksandra Milosavljević Vrebalov (MŠ „Josif Marinković“ Zrenjanin), Dragan Đokić (MŠ „Josif Marinković“ Vršac) i Mina Bojović (MŠ „Josif Marinković“ Beograd).

Takmičare je ocenjivao stručni žiri: prof. dr Ira Prodanov (Akademija umetnosti Univerziteta u Novom Sadu), Maja Čolović Vasić (RTS – Radio Beograd 2) i Vera Golob (MŠ „Josif Marinković“ Zrenjanin).

Titulu pobednika prvog kviza srednjih muzičkih škola podelile su škole „Josif Marinković“ iz Zrenjanina i Vršca, dok je škola iz Beograda sa nešto manje bodova zauzela drugo mesto. Čestitamo svima na učešću u kvizu, uspehu i pokazanom odličnom znanju!

„Muzička škola „Josif Marinković“ iz Zrenjanina prvi put organizuje kviz iz oblasti istorije muzike, odnosno o znanju o životu i radu poznatog srpskog kompozitora Josifa Marinkovića. Ovo takmičenje organizujemo zahvaljujući Pokrajinskoj Vladi, odnosno Pokrajinskom sekretarijatu za omladinu i sport, koji su prepoznali značaj ovog projekta i odobrili nam sredstva. Ove godine je 75 godina naše škole, i u okviru tog jubileja veoma je značajno što pravimo ovaj kviz.

Takmiče se tri srednje škole, naša srednja škola i škole iz Vršca i Beograda koje takođe nose ime slavnog kompozitora Josifa Marinkovića, a kviz smo nazvali „Josifu u čast“. Veoma se radujemo što nam dolaze srednjoškolci iz Vršca i Beograda, sigurni smo da će se lepo provesti i nadamo se da će biti uspešan kviz.

Do kraja ove kalendarske godine, naša škola će imati još dva koncerta u Kulturnom centru. Prvi će biti 7. decembra koji će biti humanitarnog karaktera za učenike škole „9. maj“, kao i za štićenike centra „Alternativa“, i skupljaćemo novac za novogodišnje paketiće. Drugi koncert će biti naš godišnji koncert, koji će se održati 14. decembra takođe u Kulturnom centru.“, rekla je za portal volimzrenjanin.com Jelena Grbić Božić, direktorica Muzičke škole „Josif Marinković“ Zrenjanin.

„Ideja je potekla kada smo shvatili da nas očekuje veliki jubilej škole, 75 godina postojanja. Bilo je različitih ideja, ali smo želeli i druge predmete da predstavimo kroz neke metodologije. Jedna od njih jeste snimanje CD, što nas očekuje za mesec dana, a danas imamo kviz „Josifu u čast“. U fokusu je jedna od lepših disciplina, istorija muzike odnosno muzikologija, koja ipak obuhvata sve poddiscipline. Nadam se da će današnji kviz biti veoma uspešan, i takođe je bitno da, iako će biti zvaničnog pobednika danas, oni su svi pobednici jer već mesecima prenose ideju o Josifu Marinkoviću, i mnogo se više čulo o njemu u prethodnih par meseci. “, rekao je Boris Marković, pomoćnik direktora Muzičke škole „Josif Marinković“ Zrenjanin.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px