Ponovo zlatno pevanje Omladinskog hora MŠ Josif Marinković na takmičenju u Bijeljini

Bijeljina – MŠ Josif Marinković

Još jednu vrednu horsku nagradu u naš grad doneo je Omladinski mešoviti hor MŠ Josif Marinković, koji je osvojio zlatnu medalju i titulu pobednika kategorije Kamerni mešoviti horovi, na 22. Majskim muzičkim svečanostima koje su se održale 14. maja u Bijeljini.

„Pre mesec dana osvojili smo 1-1 mesto na Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije a sada smo puni utisaka, zadovoljni i srećni pridodali još jednu 1-1 nagradu u našu bogatu biografiju hora, ovo jubilarno 30. zlato.

zajednicka 3
Foto: Hor MŠ Josif Marinković

Na Festivalu je ove godine bio prijavljen rekordni broj od 47 horova iz nekoliko zemalja, koji su se takmičili u 10 kategorija. “ izjavila je dirigent hora Zorica Kozlovački, i dodala „Uživam da radim sa ovim mladim i energičnim ansamblom. Oni su izuzetno talentovani, ambiciozni i spremni za kontinuiran i složen proces rada koji horska umetnost zahteva. U Bijeljini smo se predstavili stilski širokim i raznolikim repertoarom. Izveli smo renesansnu kompoziciju „Il bianco e dolce cigno“ Jakoba Arkadelta, duhovnu „Tebe Poem“ Pavela Česnokova, „Benedictus“ koji je Rut Moris Grej komponovala modernim harmonskim jezikom i afričku tradicionalnu pesmu „Nginesi ponono“ koju je spretno aranžirao Majkl Gol. Poslednje dve kompozicije hor je izveo uz koreografiju što je je bilo interesantno i žiriju i publici. Klavirski saradnik hora bio je učenik IV razreda srednje škole Vladimir Gabriel Lovas.

Radujemo se i uspehu Gradskog dečijeg hora Kulturnog centra koji je takođe osvojio zlatnu medalju i titulu pobednika kategorije. Uz čestitke svim učesnicima zahvaljujemo se Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, Fondu za mlade talente i roditeljima pevača koji su nam omogućili da odemo na ovo takmičenje, našoj školi i organizatorima takmičenja Srpskom pjevačkom društvu „Srbadija“ na izuzetnoj saradnji i organizaciji.“

U pratnji hora putovao je i profesor muzičke škole, Đorđe Miladinović. U Omladinskom mešovitom horu MŠ Josif Marinković peva 22 učenika.

Sopran: Blanka Hajnal, Vaskrsija Kovačević, Milica Stanisavljev, Helena Bibić, Vasilija Zorić,  Anđela Bugar, Anastasija Pajić

Alt: Ružica Sekulin, Isidora Prodanović, Anđela Ralbovski, Danica Momirov, Katarina Lungulov, Teodora Medić

Tenor: Aleksandar Žegarac, Lazar Adamov, Nikola Stojković, Dario Mihaljević

Bas: Vladimir Gabriel Lovas, Luka Radin, Vladimir Aleksić, Vladan Kulinović, Vuk Simić

Fotografije hora: Vladimir Gabriel Lovas i Đorđe Miladinović

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022