NAJAVA – Otvaranje izložbe „Moj najveći utisak iz zrenjaninskog muzeja“

Zrenjanin – Narodni muzej Zrenjanina

Svečano otvaranje izložbe radova pristiglih na likovni konkurs „Moj najveći utisak iz zrenjaninskog muzeja“ biće održano u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u petak, 23. juna sa početkom u 18 časova, u okviru gostujuće izložbe „Muzej u očima dece“.

Organizatorke konkursa i izložbe su Aleksandra Kurjak, muzejska edukatorka, i Ivana Arađan, muzejska pedagoškinja Narodnog muzeja Zrenjanin.

Početkom juna Narodni muzej Zrenjanin raspisao je konkurs za najmlađe posetioce pod nazivom „Moj najveći utisak iz zrenjaninskog muzeja“, a do sada je pristiglo preko 40 radova iz osnovnih škola i vrtića, kao i dece različitih uzrasta koja su posetila zrenjaninski muzej. Radovi za inspiraciju imaju predmete iz stalne postavke Muzeja i sa različitih tematskih izložbi.

Svi pristigli radovi biće izloženi u okviru aktuelne postavke „Muzej u očima dece“ u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin. Radovi će moći da se pogledaju u petak, 23. juna, i u subotu, 24. juna, u Malom salonu, a potom u Holu zrenjaninskog muzeja do kraja jula 2023. godine.

Inspiracija za likovni konkurs bila je izložba „Muzej u očima dece“ iz Narodnog muzeja Kikinda namenjena deci čiji su autori Katarina Dragin, muzejski edukator i Dragan Kiurski, viši muzejski pedagog. Izložba je u potpunosti interaktvna i omogućava posetiocima da sami istražuju unutar određenih celina. Interakcija uključuje sledeće aktivnosti: slaganje slagalice, crtanje novca, merenje sastojaka na vagi, peglanje odeće i širenje veša, slušanje muzike sa gramofona i gusala i slične aktivnosti. Za potrebe izrade dizajna izložbe deca su angažovana da nacrtaju izabrane muzejske eksponate i predstave ih na način kako ih ona vide (njihovu namenu ili širi kontekst).

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px