NAJAVA – Otvaranje izložbe „Moj najveći utisak iz zrenjaninskog muzeja“

Zrenjanin – Narodni muzej Zrenjanina

Svečano otvaranje izložbe radova pristiglih na likovni konkurs „Moj najveći utisak iz zrenjaninskog muzeja“ biće održano u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u petak, 23. juna sa početkom u 18 časova, u okviru gostujuće izložbe „Muzej u očima dece“.

Organizatorke konkursa i izložbe su Aleksandra Kurjak, muzejska edukatorka, i Ivana Arađan, muzejska pedagoškinja Narodnog muzeja Zrenjanin.

Početkom juna Narodni muzej Zrenjanin raspisao je konkurs za najmlađe posetioce pod nazivom „Moj najveći utisak iz zrenjaninskog muzeja“, a do sada je pristiglo preko 40 radova iz osnovnih škola i vrtića, kao i dece različitih uzrasta koja su posetila zrenjaninski muzej. Radovi za inspiraciju imaju predmete iz stalne postavke Muzeja i sa različitih tematskih izložbi.

Svi pristigli radovi biće izloženi u okviru aktuelne postavke „Muzej u očima dece“ u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin. Radovi će moći da se pogledaju u petak, 23. juna, i u subotu, 24. juna, u Malom salonu, a potom u Holu zrenjaninskog muzeja do kraja jula 2023. godine.

Inspiracija za likovni konkurs bila je izložba „Muzej u očima dece“ iz Narodnog muzeja Kikinda namenjena deci čiji su autori Katarina Dragin, muzejski edukator i Dragan Kiurski, viši muzejski pedagog. Izložba je u potpunosti interaktvna i omogućava posetiocima da sami istražuju unutar određenih celina. Interakcija uključuje sledeće aktivnosti: slaganje slagalice, crtanje novca, merenje sastojaka na vagi, peglanje odeće i širenje veša, slušanje muzike sa gramofona i gusala i slične aktivnosti. Za potrebe izrade dizajna izložbe deca su angažovana da nacrtaju izabrane muzejske eksponate i predstave ih na način kako ih ona vide (njihovu namenu ili širi kontekst).

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022