Predavanje “Moja dika vrti se k’o čigra pa uživa kad u kolu igra”

Petak, 28. januar 2022. u 19h, Salon Narodnog muzeja Zrenjanin

U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u petak, 28. januara 2022. godine, u 19h biće održano predavanje „Moja dika vrti se k’o čigra, pa uživa kad u kolu igra“. U pitanju je svojevrsno „putovanje kroz vreme“ sa pričom o muzici i igri, sa posebnim akcentom na hedonistički aspekt ovih pojmova.

Domaćin, predavač će biti Vanja Ilijev, strukovni vaspitač za tradicionalne igre i svirač na tradicionalnim instrumentima. Predavanje će biti praćeno video i audio zapisima, kao i izvođenjem numera na tradicionalnim instrumentima, ali i samom igrom.

Druženje sa Vanjom Ilijevim, koji je inače dugogodišnji saradnik Narodnog muzeja Zrenjanin, organizuje se kao deo pratećeg programa izložbe Merak mi je… – Hedonizam u delima iz Zbirke likovne umetnosti Narodnog muzeja Zrenjanin koja traje do 15. marta 2022.

Podsećamo, izložba „Merak mi je…“ otvorena je u Salonu zrenjaninskog Muzeja krajem decembra 2021. godine i na njoj je prestavljeno 30 slika i crteža koji asociraju na zadovoljstvo i čija tema su kafana, piće, hrana, muzika, igra, odmor u kući ili u prirodi…

vanja ilijev 1
Vanja Ilijev

Realizaciju izložbe omogućili su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Grad Zrenjanin. Projekat su pomogli kompanija Gomeks. Asocijacija autentičnih hedonista, Color Media Communications, Muzička škola „Josif Marinković“ Zrenjanin i Gradska kafana „Stara zanatlija“.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022