Mlekoprodukt sirevi u pratnji vrhunskih vina na 4. Banatskom festivalu vina

Zrenjanin – Mlekoprodukt

ZRENJANIN – U Zrenjaninu je 20. maja održan 4. Banatski festival vina, koji je kao prijatelj manifestacije podržala i kompanija Mlekoprodukt. Festival je održan u elegantnom okruženju Gradske bašte u Zrenjaninu, gde je veliki broj posetilaca uživao u prelepom vremenu, zanimljivom muzičkom programu, degustaciji vina iz cele regije, kao i u pažljivo odabranim specijalitetima.

Štand zrenjaninskog Mlekoprodukta bio je stecište svih onih koji su želeli da upare vina sa kvalitetnim sirevima, a kombinacija za uparivanje bilo je bezbroj na festivalu na kome se predstavilo više desetina vinarija iz Srbije i regiona.

Zalogaji Karavan Trapista, tradicionalnog dimljenog sira punog ukusa, odlično su se uklopili sa crvenim vinima vedre, otvorene arome, a naročito sa vinima od prokupca, naše najvažnije autohtone sorte od kojih se, kao što smo videli i u Zrenjaninu, prave sve bolja vina.

Biser Selekta, vrhunski sirevi od ovčijeg i kravljeg mleka, sa jedinstveno punim i bogatim ukusom putera i orašastih plodova, bili su odlična podloga za degustaciju sočnih, punih vina od merloa ili širaza.

Linija tradicionalnih francuskih sireva Ile de France ponovo je opčinila vinoljupce i stavila ih pred nedoumice o adekvatnog uparivanju: da li Petit Brie degustirati uz kremasti šardone, sveži, iskričavi grašac ili delikatni pino noar – a koji je ujedno i dobar izbor za uparivanje sa Petit Camembert sirom iz linije Ile de France? I da li uz voćni i kremasti Normantal iz iste linije degustirati aromatični sovinjon blan ili neko lako crveno vino…

Gostujuće vinarije koje su zajedno sa Mlekoproduktom omogućile posetiocima potpuno uživanje u hrani i vinu mahom rade u Vojvodini, ali na Banatskom festivalu vina probana su i šumadijska vina, ona iz Istočne Srbije, iz Župe, uz makedonska, rumunska, slovenačka, hercegovačka vina…U okviru Banatskog festivala vina dodeljeni su i trofeji za najbolja vina Banata, koja je 9. maja odabrao panel sastavljen od enologa i uglednih vinskih sudija.

Manifestaciju su podržali Grad Zrenjanin, Turistička organizacija i Kulturni centar Zrenjanina, uz podršku magazina Vino & Fino. Prijatelj manifestacije bila je kompanija Mlekoprodukt.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

  1. festival vina je za pohvalu bilo je mnogo izlagača i predivni vina svw je bilo lepo osmišljeno mada je muzika morala da krene odmah potvaranju jer bi ugodjaj bio bolji ali iduće godine biće još bolje

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022