Mlekoprodukt na dečjem Festivalu „Uskršnje jaje“ – igra, kreativnost i negovanje tradicije

Zrenjanin – Mlekoprodukt Zrenjanin

Dečiji festival Uskršnje jaje održan je po osmi put u subotu 15. aprila na Trgu slobode u Zrenjaninu. U organizaciji udruženja Vratimo deci radost u pokretu, pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina, uz podršku lokalnih horova, umetničkih društava i sportista, na festivalu su održana brojna takmičenja, izložba likovnih radova i dečiji uskršnji vašar. Igralo se, pevalo i uživalo u bogatom umetničkom programu.

Među prijateljima festivala i ove godine bila je kompanija Mlekoprodukt, koja već dugi niz godina podržava ovu uskršnju manifestaciju posvećenu deci.

Tako se u programu festivala našla i Biser radionica „Uskršnje jaje“ na kojoj su najmlađi učesnici, prepušteni mašti i inspiraciji i uz pomoć čuvene maskote Biserka, oslikavali na štafelajima uskršnje motive, bojili uskršnje figure i ukrašavali uskršnja jaja. Kroz igru i kreativan rad deca su učila o tradiciji obeležavanja Uskrsa, najradosnijeg hrišćanskog praznika.

Druženje, osmesi, igra i pesma bili su ispraćeni i ukusnim zalogajima Biser sira, kao i poklonima iznenađenja za najmlađe.

Manifestacija „Uskršnje jaje“ ima za cilj da, u susret prazniku, decu upozna sa tradicijom i uskršnjim običajima i podstakne kreativnost i zajedništvo.

BISERKO NAS UČI!

Uskršnji lov na jaja. Jedan od starih običaja kome se posebno radovuju deca na Uskrs je uskršnji lov na jaja. Odmah u zoru nakon što se lepo obuku, a pre tradicionalnog vaskršnjeg doručka, u mnogim krajevima Srbije, a posebno u Vojvodini, deca traže jaja, zeku ili gnezdo skriveno u dvorištu.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022