Mlekoprodukt – Prva kompanija u Srbiji u kojoj je održana ekološka radionica Climate Fresk

Zrenjanin - Mlekoprodukt

Za emisiju sedam tona ugljendioksida godišnje u proseku je odgovorna jedna osoba. Smanjenjem ovog proseka na dve tone do 2050. godine umanjili bi se mnogi efekti globalnog zagađenja koje izaziva ubrzane klimatske promene, i svet bi bio zdravije mesto za život. Ovo je samo jedna od mnogih snažnih poruka koje su upućene na ekološkoj radionici pod nazivom Climate Fresk (Klimatski Kolaž), održane na nivou cele Savencia grupe.

Kompanija Mlekoprodukt, u skladu sa principima održivog, ekološkog poslovanja i redovnog učešća u aktivnostima koje neguju i podstiču društvenu odgovornost, prva je kompanija u Srbiji u kojoj je održana Climate Fresk radionica.  

Tokom dva dana, 29. i 30. januara, na radionici su učestvovale dve grupe od po šesnaest zaposlenih u Mlekoproduktu, iz različitih sektora. Učesnici su upoznati sa naučnim saznanjima u vezi sa ekologijom, efektom staklene bašte, globalnim zagrevanjem i strategijama za njegovo zaustavljanje. Predstavljen je i cilj grupe Savencia Fromage & Dairy da na nivou svojih lokaliteta do 2030. godine smanji, u odnosu na 2019. godinu, za 27.5% emisije gasova koji dovode do efekta staklene bašte, i da unutar svog lanca vrednosti smanji emisije za 14% u odnosu na 2019. godinu.

Ove, i druge važne ciljeve definisala je globalna koalicija Science Based Target, posvećena ispunjenju ciljeva Pariskog sporazuma iz 2015. kojim je predviđeno da se globalno zagrevanje do 2100. godine ograniči na opseg između 1.5 do najviše 2 stepena Celzijusa.

Radionice Climate Fresk osmislio je 2015. godine Sedrik Ringenbah, a osam godina kasnije one su obuhvatile više od milion i po učesnika, na 45 svetskih jezika. Među učesnicima su i 25.000 državnih činovnika francuske vlade, kao i svi zaposleni u preduzećima iz uticajnog berzanskog indeksa CAC40.

Učešće u radionici Climate Fresk znatno je proširilo vidike zaposlenima u Mlekoproduktu kada je u pitanju odgovornost za životnu sredinu, i demonstriralo je stalno zalaganje Mlekoprodukta za održivo poslovanje u skladu sa najvišim ekološkim standardima.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px