Mirjana Mit Stojković se u galeriji ALUZ-a predstavila zrenjaninskoj publici svojom 31. samostalnom izložbom

Zrenjanin/ALUZ - Mirjana Mit Stojković

U organizaciji Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina juče je izložbenom salonu ove galerije u 19 časova, otvorena izložba slika Mirjane Mit Stojković, pod nazivom Energija svetlosti-Bujanje života.

Ja sam slikar koji slika svakog dana po 4-5 sati, i to je velika stvar koja se vidi na izložbi. Samim time, normalno je i da imam puno slika i da izlažem po svetu. Zadnjih 20 godina sam izlagala u Kini, u vrlo eminentnim galerijama Pekinga, gde sam živela i radila, zato što kinezi vole moje slike. Njima se najviše dopada što slikam prirodu, jer njihova filozofija i religija nalažu da žive u harmoniji sa prirodom, a drugo što su slike pozitivne. Sve moje slike koje su tamo bile izložene na kraju su bile i prodate.“

„Od prestižnih izložbi moram da kažem da sam izlagala u Luvru na jednoj svetskoj izložbi sa delegacijom Srbije i Ministarstvom kulture i finansija, gde je bilo preko 78 zemalja sveta, gde sam dobila jednu veoma prestižnu nagradu. “ rekla je autorka izložbe za portal volimzrenjanin.com.

Mirjana Stojković je član ULUS-a, Međunarodne asocijacije lepih umetnosti i član Saatchi art Galerije u Londonu. Imala je preko 30. samostalnih izložbi u muzejima i galerijama širom sveta a neka posebna dela nalaze se i danas u galerijama u Pekingu, Torontu, Tunisu i naravno u Srbiji.

Izložba Mirjane Stojković u Galeriji ALUZ će trajati do 31. jula a mi vas pozivamo da uživate u jedinstvenim i zaista neverovatnim prelepim slikama.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022