Ministarstvo privrede Srbije: Objavljen javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava malim preduzećima

Ministarstvo privrede Srbije raspisalo je Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u  iznosu od oko 1,4 milijardi dinara u okviru Programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2023. godini.

Poziv je raspisan u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije (RAS) i uz podršku projekta „Srbija i EU – Oprema za privredu“ koji finansira Evropska unija , a sprovodi se sa odabranim poslovnim bankama i lizing kompanijama. Kako se navodi u Javnom pozivu objavljenom na sajtu Ministarstva privrede, cilj ovog programa jeste podrška investicijama i podsticaj bržem privrednom razvoju.

ministratstvo privrede 1

Opredeljena sredstva su namenjena za sufinansiranje nabavke nove opreme direktno uključene u proces proizvodnje razmenljivih dobara i to proizvodne opreme, transportno-manipulativnih sredstava uključenih u proces proizvodnje i unutrašnjeg transporta, delova specijalizovanih alata za mašine, kao i mašina i opreme za unapređenje energetske efikasnosti i ekoloških aspekata proizvodnje.

U pozivu stoji da se sredstva mogu koristiti i za sufinansiranje nove opreme za izvođenje građevinskih radova i to građevinske mehanizacije za potrebe obavljanja građevinskih radova. Pravo da se prijave na konkurs za dodelu ovih bespovratnih sredstava imaju preduzetnici kao i pravna lica registrovana u Agenciji za privredne registre ( APR) kao privredna društva ili zadruge, koja su razvrstana na mikro i mala pravna lica u skladu sa Zakonom o računovodstvu prema finansijskim izveštajima za 2021.

Privredni subjekti koji ispune uslove ostvaruju pravo na sufinansiranje do 25 odsto od neto vrednosti opreme koja se nabavlja. U pozivu piše i da se visina bespovratnih sredstava koja se može dodeliti privrednom subjektu određuje u odnosu na broj zaposlenih na neodređeno vreme na dan 31. decembra 2022, po evidenciji Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja.

Za jednog zaposlenog može se dodeliti do jedan milion dinara, za dva do pet zaposlenih do 2,5 miliona dinara, a za šest i više zaposlenih do pet miliona dinara. Javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše, a najkasnije do 31. decembra ove godine.

Prijave za dodelu bespovratnih sredstava, zajedno sa ostalom dokumentacijom i zahtevom za kredit odnosno finansijski lizing, predaju se ili dostavljaju elektronski poslovnim banakama i lizing kompanijm koje učestvuju u realizaciji ovog programa.

Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2023. godini sa propratnom dokumentacijom i svim bitnim informacijama može se preuzeti na http://www.privreda.gov.rshttp://www.ras.gov.rs  i www.preduzetnistvo.gov.rs .

Izvor: Ministarstvo privrede

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px