Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović i gradonačelnik na svečanom otvaranju DTL Persu distributivnog centra

Zrenjanin - DTL Persu distributivni centar

Podeli vest:

Ministar Unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, zajedno sa gradonačelnikom Simom Salapurom, generalnim direktorom DTL Persu marketi Darkom Bjeloglavom i rukovodiocem projekta, DTL Persu marketi Dejanom Miladinovim svečanim presecanjem vrpce otvorili su danas DTL Persu distributivni centar.

Ministar Momirović izrazio zadovoljstvo što je danas u Zrenjaninu i što je počastvovan da prisustuje otvaranju velike investicije BB Trejda koji posluje u okviru DTL-a, najvećeg domaćeg trgovinskog lanca.

– Bb Trejd i Persu marketi predstavljaju najvećeg prodavca u Vojvodini sa više od sedamdeset marketa i zapošljavaju više od 1.200 radnika, a od danas imaju i fantastičan distributivni centar što nas sve ohrabruje da će i u vreme usporavanja globalnog ekonomskog rasta i prisutnim različitim geopolitičkim tenzijama, privredna aktivnost u Republici Srbiji nastaviti da se intenzivira i da raste – kazao je ministar.

Ukazao je da su domaći trgovci pokazali da udruženi mogu da se uhvate u korak sa velikim lancima i da iskoriste prednosti u zajedničkim nabavkama, a s druge strane, kazao je, zadržavaju mogućnost da se prilagode svojim potrošačima na lokalnom terenu.

Ministar je rekao i da je novi distributivni centar u srcu Banata još jedna velika prilika za domaće proizvođače, pre svega za domaće poljoprivredne proizvođače.

Čestitajući vlasnicima na još jednom poslovnom poduhvatu ministar Momirović je istakao da se ulaganjem u domaće kompanije jača i ekonomija Srbije i da će Vlada Republike Srbije i Ministarstvo na čijem je čelu nastaviti da pruža podršku preduzetnicima i da stvara povoljne uslove za sveopšti ekonomski rast.

– Na samom kraju vam još jednom čestitam na ovoj velikoj investiciji u iznosu većem od 3,2 miliona evra, i poželim uspeha u budućem poslovanju, da čuvate vaše zaposlene i širite maloprodajnu mrežu – poručio je on.

U delu svog govora ministar Momirović se osvrnuo na privredu srednjeg Banata i izneo podatak da je u našem okrugu evidentirano 5.500 aktivnih preduzetnika, da je zaposleno više od 47.000 građana i da se beleži smanjenje broja nezaposlenih.

Obraćajući se prisutnima, gradonačelnik Simo Salapura najpre je uputio čestitke domaćinima.

– Izuzetno sam zadovoljan i ponosan kada vidim da domaći i strani investitori proširuju svoje kapacitete i to kapacitete u svom gradu. Naravno, u našim industrijskom zonama postoje i drugi domaći i strani investitori koji šire svoje kapacitete, imamo i nova gradilišta. U poslednjih deset godina na teritoriju grada Zrenjanina, kao i na teritoriju cele Republike Srbije, došli su brojni najveći trgovinski lanci i oni konstantno šire svoje kapacitete. To je pokazatelj privrednog razvoja naše zemlje i lokalne privredne ekonomije. Sigurno je da će da će jedan ovakav prostor i vredna investicija to sve pospešiti. Međutim, ono što je na nama, kao lokalnoj samoupravi i državnim organima jeste da omogućimo i olakšamo takva poslovanja – rekao je gradonačelnik.

Lokaciju na kojoj se nalazi distributivni centar gradonačelnik je ocenio kao dobro promišljen poslovni potez.

– Čuli smo da Persu želi da se širi ka Novom Sadu i Beogradu. Nalazimo se na tački gde treba da krene posljednji krak obilaznice koji će nas povezati sa budućim auto putem Beograd-Zrenjanin – Novi Sad i samim tim će i poslovanje kompanije biti olakšano. Zrenjanin se ponovo privredno budi. Ovo je jedna od velikih investicija, a najavljujemo i druge investicije u oblasti privrede, u samom ovde okruženju, ali o tome ćete biti obavešteni u drugoj polovini godine – rekao je još gradonačelnik i zahvalio svim kompanijama, među kojima je i Persu, na društveno-odgovornom ponašanju i poslovanju i na svemu što čine za lokalnu zajednicu, od podrške sportskim organizacijama, nevladnim organizacijama, manifestacijama i drugom.

– Postoji i onaj deo, a to je očuvanje ruralnih sredina. U većini naseljenih mesta postoje objekti i postoje prodavnice kompanije Persu koje su možda na ivici ekonomičnosti ili uopšte nisu profitabilni, ali oni i dalje postoje i rade. Posebno hvala na tome, to nam mnogo znači budući da Zrenjanin ima dvadeset i dva naseljena mesta i da su te prodavnice od velikog značaja za meštane –  rekao je gradonačelnik.

Gostima su se obratili generalni direktor DTL Persu marketi Darko Bjeloglav koji je naglasio da je otvaranje distributivnog centra najveći poslovni poduhvat te kompanije i ujedno zahvalio Ministarstvu i lokalnoj samoupravi na podršci, zatim direktor Domaćeg trgovinskog lanca (DTL) Obrad Popović i rukovodilac projekta DTL Persu marketi Dejan Miladinov.

Izvor i opširnije: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px