Ministar Selaković podelio boračke legitimacije i održao radne sastanke u Gradskoj kući

Zrenjanin – Boračke legitimacije

Nakon posete preduzeću “Stil”, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković održao je dva radna sastanka u Gradskoj kući i podelio boračke legitimacije za više od 60 građana s teritorije Zrenjanina, koji su ostvarili to pravo po osnovu Zakona o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica. 
 
Zrenjanin je prvi grad u Srbiji u kom je ministar lično dodeljivao boračke legitimacije, a skupu u Baroknoj sali Gradske kuće prisustvovali su predstavnici više udruženja koja okupljaju učesnike ratnih dejstava, ratne vojne invalide i veterane vojske, policije, kao i članovi porodica poginulih boraca. Ispred Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, uz ministra Selakovića našli su se i pomoćnica ministra Biljana Barošević i državni sekretar Mile Karanović
Svečanost je počela državnom himnom Republike Srbije koju je otpevala Vaskrsija Kovačević, učenica odseka solo pevanja Muzičke škole “Josif Marinković” u Zrenjaninu.
 
Ministar Selaković rekao je da mu je bila čast da razgovara s ljudima koji su odgovorili na poziv otadžbine, učestvovali u ratnim sukobima od 1990-1999. godine, s nekima koji su ostali s trajnim invaliditetom, kao i s onima koji su ostali bez najbližih članova porodice i uruči im boračke legitimacije.

“Danas sam im, kao ministar za rad zapošljavanje boračka i socijalna pitanja, zajedno sa gradonačelnikom Zrenjanina, uručio njihove boračke legitimacije, ali pre toga i održao ozbiljan sastanak sa gradonačelnikom i saradnicima na koje sve načine možemo nosiocima boračke legitimacije da olakšamo funkcionisanje u svakodnevnim njihovim životnim potrebama i situacijama, ovde u gradu Zrenjaninu. Imamo, dakle, gradski, pokrajinski i republički nivo i svako od nas treba da se potrudi da otvori vrata tamo gde su do sada bila zatvorena za neke od njihovih potreba ili ostvarivanja nekih od njihovih prava i time ćemo činiti dobro delo, kako njima, tako i članovima njihovih porodica”, kazao je ministar Selaković i pozdravio napore koje Grad Zrenjanin čini u ovoj oblasti.

“Grad Zrenjanin svakako jeste inicijator mnogih dobrih ideja koje smo i u segmentu socijalne i porodične zaštite počeli da primenjujemo. Prisetio bih se, kad sam bio ministar pravde, tada smo na osnovu “Zrenjaninskog modela” koji je stvoren u praksi, a još nije bio upisan u zakon, tada doneli Zakon o zaštiti od nasilja u porodici i to je upravo odavde poteklo. I sada je iz Zrenjanina, od strane gradonačelnika, potekla druga dobra ideja, proverićemo koliko je održiva i ako bude, preslikavaćemo je takođe kao “Zrenjaninski model” u svaki deo Srbije”, istakao je Nikola Selaković

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

izvor i opširnije: zrenjanin.rs

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px