Ministar Selaković podelio boračke legitimacije i održao radne sastanke u Gradskoj kući

Zrenjanin – Boračke legitimacije

Nakon posete preduzeću “Stil”, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković održao je dva radna sastanka u Gradskoj kući i podelio boračke legitimacije za više od 60 građana s teritorije Zrenjanina, koji su ostvarili to pravo po osnovu Zakona o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica. 
 
Zrenjanin je prvi grad u Srbiji u kom je ministar lično dodeljivao boračke legitimacije, a skupu u Baroknoj sali Gradske kuće prisustvovali su predstavnici više udruženja koja okupljaju učesnike ratnih dejstava, ratne vojne invalide i veterane vojske, policije, kao i članovi porodica poginulih boraca. Ispred Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, uz ministra Selakovića našli su se i pomoćnica ministra Biljana Barošević i državni sekretar Mile Karanović
Svečanost je počela državnom himnom Republike Srbije koju je otpevala Vaskrsija Kovačević, učenica odseka solo pevanja Muzičke škole “Josif Marinković” u Zrenjaninu.
 
Ministar Selaković rekao je da mu je bila čast da razgovara s ljudima koji su odgovorili na poziv otadžbine, učestvovali u ratnim sukobima od 1990-1999. godine, s nekima koji su ostali s trajnim invaliditetom, kao i s onima koji su ostali bez najbližih članova porodice i uruči im boračke legitimacije.

“Danas sam im, kao ministar za rad zapošljavanje boračka i socijalna pitanja, zajedno sa gradonačelnikom Zrenjanina, uručio njihove boračke legitimacije, ali pre toga i održao ozbiljan sastanak sa gradonačelnikom i saradnicima na koje sve načine možemo nosiocima boračke legitimacije da olakšamo funkcionisanje u svakodnevnim njihovim životnim potrebama i situacijama, ovde u gradu Zrenjaninu. Imamo, dakle, gradski, pokrajinski i republički nivo i svako od nas treba da se potrudi da otvori vrata tamo gde su do sada bila zatvorena za neke od njihovih potreba ili ostvarivanja nekih od njihovih prava i time ćemo činiti dobro delo, kako njima, tako i članovima njihovih porodica”, kazao je ministar Selaković i pozdravio napore koje Grad Zrenjanin čini u ovoj oblasti.

“Grad Zrenjanin svakako jeste inicijator mnogih dobrih ideja koje smo i u segmentu socijalne i porodične zaštite počeli da primenjujemo. Prisetio bih se, kad sam bio ministar pravde, tada smo na osnovu “Zrenjaninskog modela” koji je stvoren u praksi, a još nije bio upisan u zakon, tada doneli Zakon o zaštiti od nasilja u porodici i to je upravo odavde poteklo. I sada je iz Zrenjanina, od strane gradonačelnika, potekla druga dobra ideja, proverićemo koliko je održiva i ako bude, preslikavaćemo je takođe kao “Zrenjaninski model” u svaki deo Srbije”, istakao je Nikola Selaković

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

izvor i opširnije: zrenjanin.rs

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022