Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio Zrenjanin

Zrenjanin – Ministar Vanja Udovičić

Podelite vest

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić: Rvači reprezentacije Srbije u Zrenjaninu imaju odlične uslove za pripreme

Ministar omladine i sporta Republike Srbije Vanja Udovičić posetio je juče Zrenjanin i tom prilikom, zajedno s gradonačelnikom Simom Salapurom i njegovim saradnicima, u Domu borilačkih sportova “Partizan” obišao najbolje srpske rvače – Rvačku reprezentaciju Srbije.

Ministar Udovičić je najpre izrazio zadovoljstvo što je danas u prilici da obiđe rvačku reprezentaciju u Zrenjaninu, gradu sporta i mladih, ali i da se uveri da imaju dobre uslove za pripreme za predstojeće evropsko prvenstvo i pripreme u godini koju će, kako je rekao, obeležiti upravo rvanje.

ministar udovicic rvaci 063

– U ovoj godini očekuje nas organizacija svetskog prvenstva u septembru, u Beogradu, ali očekuje nas i otvaranje nacionalnog trening centra za borilačke sportove, rvanje će u Beogradu dobiti svoju nacionalnu kuću gde će se upotpuniti sadržaji i mogućnost za pravljenje još kvalitetnijih i boljih rezultata naših najboljih rvača – rekao je ministar Udovičić.

Ministar se posebno zahvalio gradonačelniku Salapuri koji je, kako je istakao, pokazao koliko voli sport i koliko kao bivši sportista ulaže u sport.

– Rvači danas ovde imaju najbolje uslove za pripremanje, svi ovi rvači danas pokazuju da se naša baza širi, da ovde, pored naših proslavljenih sportista koji su napravili izuzetne svetske i olimpijske rezultate, imamo i buduće šampione. Očekujem da će se od devet momaka koji će za dve nedelje otići na evropsko prvenstvo četvorica vratiti sa medaljom, to je naša želja, ali moramo da pomeramo granice jer su nas sada već rvači razmazili sa postignutim rezultatima u prošlosti, da od njih očekujemo da se sa svakog takmičenja vraćaju sa većim brojem osvojenih medalja – rekao je ministar Udovičić.

Tokom razgovora sa sportistima, rekao je Udovičić, može se konstatovati da nemaju nikakvih dodatnih zamerki, niti zahteva.

– Ono što mi je posebno drago jeste da danas sportisti imaju najbolje uslove za pripremanje, za obavljanje treninga, ali i za postizanje vrhunskih rezultata. Podigli smo sve na viši nivo i kada je reč o sparing partnerima i kada je reč o dodatnom trenerskom kadru, ali i kada je reč o pomoći u vidu medicinskog osoblja, u vidu fizioterapeuta i nutricionista, dakle, svega onoga što svaki rvač ima. Danas ovde, da bi reprezentacija bila potpuna, nedostaju samo trojica rvača koji su u drugim zemljama zbog sparing partnera. Očekujemo i da ćemo u Budimpešti moći da se ponosimo još boljim rezultatima nego što su postigli na prethodnom evropskom prvenstvu – naveo je ministar Vanja Udovičić.

Izvor i opširnije na Grad Zrenjanin

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022