Ministar Nedimović i pokrajinski sekretar Božić u Botošu

Botoš – Ministar Nedimović

Podelite vest

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, zajedno sa Pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomirom Božićem, boravio je danas u Botošu, gde je posetio poljoprivredno gazdinstvo Dragana Ketina.

Ministra i pokrajinskog sekretara dočekali su čelnici Grada Zrenjanina, gradonačelnik Simo Salapura, zamenik predsednika Skupštine Oliver Mitrović, Marinel Mendrea, gradski većnik za poljoprivredu i Kristina Salapura, direktorka Poljoprivredne stručne službe Zrenjanin.

nedimovic botos 016
Ministar Nedimović u Botošu

Nakon obilaska gazdinstva i razgovora sa domaćinima, ministar je razgovarao sa prisutnim poljoprivrednicima o njihovim problemima i potrebama. U selu Botoš postoji veliki broj uspešnih poljoprivrednika koji imaju velika gazdinstva, a prema rečima prvog čoveka grada Zrenjanina svi koji ovde obrađuju velike površine zemlje doprinose razvoju ovog kraja.

– Botoš je selo koje živi, opstaje i razvija se. To je selo gde smo jesenas otvorili vrtićku grupu pri školi, a postoji potreba za proširenjem kapaciteta i u obrazovanju, takođe, ovde imamo i školske sportske aktivnosti, škola dobro funkcioniše, kao i kulturni program, ali to je sve, pre svega, zahvaljujući poljoprivredi – rekao je Simo Salapura i naglasio da je ovo poljoprivredna sredina.

nedimovic botos 020

Gradonačelnik Zrenjanina se zahvalio ministru Nedimoviću, kao i pokrajinskom sekretaru za poljoprivredu Božiću na poseti, i na tome što prate razvoj poljoprivrede u gradu Zrenjaninu.

– Atar Botoša raspolaže sa sedam hiljada hektara najplodnijih oranica, takođe, ovde je 2016. godine otvorena prva elektrana na bazi biomase na teritoriji grada Zrenjanina. Ono što je veoma značajno je da imamo domaćine koji pomažu razvoju i opstanku ovog sela – rekao je još Salapura.

nedimovic botos 028

Domaćin Dragan Ketin istakao je da subvencije Ministarstva mnogo znače za poljoprivrednike.
– Bavim se ratarstvom i obrađujem oko 300 hektara zemlje, na kojoj gajim kukuruz, pšenicu i suncokret. Od ministra smo saznali potrebne informacije šta se planira u narednom periodu – rekao je Ketin i dodao da su mu mere za podsticaje u poljoprivredi mnogo pomogle i od velikog su značaja za nekoga ko se bavi poljoprivredom, a posebno je zadovoljan merom za nabavku poljoprivredne mehanizacije, u vidu povraćaja 50 odsto sredstava.

Izvor Grad Zrenjanin

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022