Ministar Đorđe Milićević u poseti Zrenjaninu: nezamenjiva uloga lokalne samouprave u privlačenju privrednika iz naše dijaspore

Zrenjanin – Ministar Đorđe Milićević

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije Đorđe Milićević, zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom, posetio je danas Zrenjanin kako bi gradonačelnika Sima Salapuru i njegove saradnike upoznao sa planovima i projektima Ministarstva.

Saradnja sa dijasporom je dugoročan proces koji zahteva kontinuiranu pažnju i napor od strane države, uključujući i lokalnu samoupravu. Početkom jula meseca u Beogradu ministarstvo organizuje Sabor dijaspore, kome će prisustvovati više od 200 delegata iz celog sveta.

– Želimo da čujemo šta ih interesuje, sa kakvim problemima se suočavaju kada, na primer, žele da ulažu ovde i da vidimo kako možemo da im pomognemo i da napravimo mehanizme za rešavanje svih problema.

Ovde je nezamenjiva uloga lokalne samouprave i ja sam i danas pozvao naše domaćine u Zrenjaninu da pripreme svoje investicione projekte koji bi privukli privrednike iz naše dijaspore. Mi smo tu da budemo most između investitora iz dijaspore i lokalne samouprave i učinimo sve kako bismo svi zajedno doprineli napretku naše Srbije – istakao je ministar Milićević.

Ministar je pozvao rukovodstvo Grada Zrenjanina da se sa svojim projektom prijavi na konkurs ministarstva za organizaciju letnjih kampova za mlade iz dijaspore:

– Letnji kampovi su veoma značajni za unapređenje veza mladih iz srpske dijaspore sa zemljom porekla, kao i za razvijanje prijateljskih i kulturnih odnosa među decom iz različitih delova dijaspore i matice. Plan je da se krajem jula i početkom avgusta širom Srbije organizuju kampovi koji će ugostiti više od 15.000 naše dece iz dijaspore. Tematski će biti svrstani u tri grupe – eko kamp, sportski kamp i okupljanje kulturno-umetničkih društava. Svaka lokalna samouprava može da konkuriše sa svojim projektom organizacije kampa, a Vlada će preko našeg ministarstva snositi troškove. Ovi letnji kampovi pre svega treba da našim mališanima iz sveta približe Srbiju, da vide unutrašnjost naše lepe zemlje a ne samo Beograd, da se druže sa vršnjacima i kroz to još više zavole svoju maticu i požele da se jednog dana vrate na ognjišta svojih predaka.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura izrazio je zadovoljstvo zbog posete ministra Milićevića i mogućnosti da se i Grad Zrenjanin aktivno uključi u neki od predloženih projekata od strane ministarstva.

– Imamo značajnog iskustva u organizovanju sportskih kampova i to nam je u ovom trenutku najinteresantnije, a spremni smo da odgovorimo i na sve zahteve privrednika iz naše dijaspore koji su zainteresovani da svoj kapital investiraju u ovu sredinu i u razvoj Republike Srbije.

Upoznavanje s programom i radom ministarstva na čijem je čelu Đorđe Milićević svakako će nam biti od značaja u nekim našim narednim aktivnostima i planovima – kazao je nakon sastanka u Gradskoj kući gradonačelnik Salapura.

Uz ministra, sastanku su prisustvovali i specijalni savetnik ministra Zoran Anđelković i savetnik u ministarstvu Justina Pupin Košćal, a ispred Grada Zrenjanina i zamenik gradonačelnika Saša Santovac i pomoćnice gradonačelnika Snežana Vučurević, Cica Vučković i Marija Damjanović.

Izvor: zrenjanin.rs

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Град Зрењанин је суфинансирао пројекат „За град који волимо“ а ставови у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града Зрењанина.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px