Ministar prosvete Branko Ružić posetio Medicinsku školu u Zrenjaninu

Zrenjanin – Poseta ministra Medicinskoj školi

Podelite vest

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja  Branko Ružić posetio  je danas zrenjaninsku Medicinsku školu.

Pored ministra školu su posetili i državni sekretar Zoran Kasalović i načelnica školske uprave  Snežana Oluški Vlačić.

branko ruzic u zrenjaninu 003
Ministar prosvete Branko Ružić
branko ruzic u zrenjaninu 008
Ministar prosvete Branko Ružić

Ministar prosvete Branko Ružić je istakao da je tokom pandemije korona virusa ministartvo na čijem je čelu uspelo da održi nivo obrazovanja u našoj zemlji.

„Mogu da izrazim dozu  zadovoljstva, ali i da se zahvalim svim prosvetnim radnicima, nastavnom i vannastavnom osoblju, deci na disciplinovanosti, kao i njihovim roditeljima koji su pokazivali razumevanje. Obrazovno vaspitni rad, proces sticanja, prenošenja znanja, edukacije i digitalna kompetencija na kojoj se radilo još pre izbijanja pandemije su u velikoj meri pomogle da se  sistem prilagodi vanrednim  okolnostima“, rekao je ministar.

branko ruzic u zrenjaninu 009
Ministar prosvete Branko Ružić

„Raduje me činjenica da se ova poseta dešava u godini jubileja naše škole,  sedamdesetpetogodišnjici od njenog osnivanja. Zahvaljujem se ministru, jer je prepoznao značaj školovanja  budućih zdravstvenih radnika i što je  u toku prošle školske godine odobrio našoj školi odelenje laboratorijskih tehničara za čiji su nedostatak ukazivale sve zdravstvene ustanove u gradu. Danas je ministar imao prilike da se uveri da nastava i pored toga što se  odvija samo u kabinetima, uz simulaciju bolničkih uslova nije značajno izgubila na kvalitetu“, rekla je direktorica Medicinske škole Sanja Kukolj i ukazala ministru na značaj koji za učenike ove škole ima odlazak  u nastavnu bazu, bolnicu i  zamolila da se što pre nađe model po kojem bi se taj problem rešio.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022