Veslači Miloš Lavirac i Marko Jančikin sutra kreću za Pariz. Sreću im poželeo olimpijac Milorad Stanulov [FOTO]

Zrenjanin - Miloš Lavirac i Marko Jančikin

Juče je ekipa informativnog portala volimzrenjanin.com zajedno sa roditeljima, prijateljima kluba i drugarima ispratila na Svetsko prvenstvo veslača Veslačkog kluba “Begej 1883” Zrenjanin Miloša Lavirca i njegovog trenera Milovana Antonovića kao i Miloševog kolegu i saborca i čamcu Marka Jančikina iz Pančeva člana Veslačkog kluba „Tamiš“. Oni zapravo sutra u nedelju 30. jula kreću u Pariz kako bi predstavljali Srbiju na Svetskom prvenstvu u Francuskoj.

Marko i Miloš su mlađi juniori i takmiče se u jednoj disciplini a razgovarali smo i sa mladim sportistima i evo šta su nam oni rekli:

“Ovo nam je prvo veće takmičenje i svakako  da imam tremu,” rekao je Miloš Lavirac na početku i dodao “Veoma sam uzbuđen i s nestrpljenjem čekam da odem tamo i pokažem koliko vredim i šta mogu da uradim, za ovo takmičenje se spremam celu ovu sezonu, tj. od decembra, najpre na pripremama u Kotoru a zatim sam se spojio sa kolegom Markom i počeli smo da veslamo, a inače ovde najviše treniram sa starijim drugarima iz kluba, pomenuo bih druga Vladu Adamova, koji je 2004. godište, sa kojim volim da sparingujem. Na ovom svetskom prvenstvu očekujem A finale, a idol mi je Stanulov, želim da budem kao on i da odem na Olimpijadu i osvojim medalju,” rekao je Miloš.

milos lavirac i marko jancikin 009
Miloš Lavirac i Marko Jančikin

Trener Veslačkog kluba “Begej 1883” Zrenjanin Milovan Antonović rekao nam je da na ovom prvenstvu učestvuje 600 posada, konkurencija je velika ali se oni nadaju B finalu.

“Takmičenje počinje 2. avgusta popodne, do 6. avgusta a mi se vraćamo kući 8. avgusta, moram da se zahvalim svim Zrenjanincima, iznenađen sam koliko ljudi je doprinelo da mi idemo na ovo takmičenje, uplaćivali su naši sugrađani ko je koliko moga i već prvi dan smo sakupili oko 30 hiljada dinara, a pomogle su nam i firme, najviše  Mlekoprodukt i hvala im puno,” rekao je trener Antonović.

Mlekoprodukt kao društveno odgovorna kompanija koja podržava znanje, sport i zdrave navike i zdrav način života kod dece, sa brendom Biser ovog puta podržala je mlade i talentovane sportiste za odlazak na svetsko prvenstvo u veslanju u Francusku a iz Mlekoprodukta poručuju:

“Ponosni smo na naše mlade predstavnike, želimo im uspeh i sreću i navijamo za njih…”

milos lavirac i marko jancikin 007
Milovan Antonović

Marko Jančikin je došao iz Pančeva iz veslačkog kluba “Tamiš” u Zrenjanin nakon što je upoznao Miloša na pripremama u Kotoru gde su počeli zajedno da treniraju.

“U Kotoru smo videli da nam lepo ide čamac tako da smo ostali u njemu i eto dogurali smo do svetskog prvenstva”, objasnio nam je Marko i dodao “ Spreman sam skroz da odemo tamo i izborimo najbolji mogući plasman, treme ima malo jer imam dosta iskustva, a i kolega Miloš je tu samnom, pa ćemo zajedno proći kroz sve.” Marko ističe da trenira svakodnevno po 2 puta dnevno, da su treninzi jako teški, ali i da mu se Zrenjanin jako sviđa.

Na ovom ispraćaju zatekli smo i olimpijca Milorada Stanulova, bivšeg veslača, reprezentativca, veterana Veslačkog kluba ”Begej 1883”,  uzora ovih mladih sportista i evo šta im je on poručio i kakve im je savete dao:

“Ja sam im poželeo pre svega dobro zdravlje i sreću, biće tamo i boljih i lošijih a oni treba da budu sigurni u sebe i siguran sam da uspeh neće izostati.”

milos lavirac i marko jancikin 012
Miloš Lavirac, Milorad Stanulov i Marko Jančikin

SREĆNO MOMCI, SAMO PONOSNO I JAKO!

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022