Milivoj Putić Puta – Od uspešnog turističkog vodiča i muzičara do svirke na ulici…

Zrenjanin – Milivoj Putić Puta

Podelite vest

Puta je rođeni Zrenjaninac. Do svoje 6. godine je živeo u Perlezu, kada se preselio u Zrenjanin.

Završio je Osnovnu školu “Dositej Obradović”, a zatim Gimnaziju. Upisao je turizam, i diplomirao. Muzika je zbog oca, postala sastavni deo njegovog života.

“Muzika me u početku i nije posebno interesovala. Moj otac je imao ambiciju da se bavim muzikom, on me je i odveo u Muzičku školu. Otac je želeo da sviram klarinet, ali ja nisam želeo ni da probam. Baka mi je kupila akustičnu gitaru, i počeo sam kod Tajtija da idem na časove gitare”, prisetio se za portal volimzrenjanin.com, Milivoj Putić.

milivoj putic puta zrenjanin 004
Milivoj Putić Puta

Početak muzičke karijere

“Kako je vreme odmicalo, gitara je postajala sve zanimljivija, i onda smo 1974. godine napravili mali bend. Godinu dana kasnije nastaje bend “Prle i famozni vibratori”. Okupljali smo se ispred starog “Tekstila”, nas petorica. Sifi je svirao gitaru solo, ja ritam gitaru, Buva bas gitaru, Patak je svirao bubnjeve, a Dule Pank je pevao.

milivoj putic puta zrenjanin 001
Milivoj Putić Puta

Svirali smo neku polupank varijantu, koji je tada bio aktuelan. Bili smo najpopularniji bend u istoriji Zrenjanina, pored “Tetka Ane”, koji su bili poznati i šire.

Mi smo bili lokalno najpopularniji, i imali smo vernu publiku,a  svirali smo i na gitarijadama u Melencima. Bili smo atraktivni, zapaženi, a i ludački smo se ponašali na sceni, publika je to volela. Nosili su majce sa našim obeležjima. Bili smo aktivni nekih 5 godina”, naveo je Putić.

“Sa Marinom Berkovićem smo napravili bend “Moja stvar”.

U tom bendu smo delovali neko vreme a onda smo osnovali “Jerusalimske piliće”, gde je Dragoljub pevao. Bili smo autorski bend, i dalje ima naših fanova. Između ostalog, pobedili smo na prvoj Zrenjaninskoj gitarijadi 1980. godine sa pesmom “Stairways to heaven”. Nakon toga smo radili autorske pesme, a odlaskom Zorana Lošonca u vojsku, bend se raspao.

Krajem 90-tih počinjem da sviram narodnu muziku, jer je to prolazilo. 90-tih sam svirao i u autorskom bendu “Jelena u parku jura“ a čak smo i pobedili na Zaječarskoj gitarijadi 1995. godine odlukom publike ali i odlukom žirija. Te godine smo izdali kasetu za PGP RTS. Na žalost, Jelena Kuljić je otišla u Berlin i bend se raspao…

Ribarsko gazdinstvo u Ečki me poziva da radim za njih 2000 godine, i počinjem da radim kao turistički vodič na Carskoj bari i Sibili. Tu sam proveo 21 godinu”, ističe Puta.

Vreme koje je proveo tamo je bilo veoma kvalitetno. Učestvovao je i u uređenju izletišta, i doprineo današnjem izgledu. Snimili su i film, koji je pobedio u Bugarskoj.

milivoj putic puta zrenjanin 003
Milivoj Putić Puta

Svojevremeno je vodio i jezero Joca, gde je aktuelan sportski ribolov. Dolaskom novog  vlasnika, stvari se menjaju. Većina radnika ostaje bez posla.

milivoj putic puta zrenjanin 002
Milivoj Putić Puta

Rad na ulici

“Znam da radim turizam i da se bavim muzikom, pošto sam bio bez posla, morao sam da se snađem. Nakon tri meseca, rešio sam da sviram. Pošto posao u klubovima nije čest, kupio sam malo ozvučenje i na Trgu Zorana Đinđića, sviramo i pevamo. Supruga i ja sviramo svugde.

Ljudi se zaustavljaju, imaju pozitivne reakcije, i ostavljaju novac. Dešava se da nam traže i određene numere da otpevamo. Počeo sam da radim i na salašu “Lujza”, kao vodič.  Sada i sviram i bavim se poslom vodiča.

Svi koji žele da im sviram, mogu me kontaktirati na broj telefona 060 5325868, pa ćemo supruga i ja nastupati, a mogu nas čuti i na trgu”, istakao je Puta.

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

3 Comments

  1. Podrška! U zla vremena dešavaju se razne nezaslužene stvari. Nekome na korist a mnogima na štetu. Ne kažem ovo rado, ali: nadam se da će Puta još dugo svirati na ulici, ali ne zato što mora već zato što to čini naš grad lepšim.
    Ne zaboravite priču o careviću koga je car poslao da nauči da plete korpe…

  2. Šta reći puta je legenda i j sigurno jedan od najboljih rock muzičara koje je ovaj grad ikada imao sramota je što pored svoje kvalifikacije i nemerljivog iskustva mora ovo da radi jedno je zadovoljstvo a drugo potreba šteta što nadležni nisu prepoznali njegovo iskustvo i kvalitet pa sad mora da svira na ulici mislim ipak je to za mlade i nea

  3. Uglavnom sve i svoje vreme i sve na svoje mesto a ovde ništa od toga žalosno ali ovaj jadni grad nije bolje ni zaslužio pa zamislite Davida gilmora da svira na ulici da naravno al ne sa otvorenim koferom za bakšiš meni je to jadno

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px