Milica Dosković snimila novu pesmu “Kad me silna tuga svlada”

Zrenjanin - Milica Dosković

Spoj duhovnog teksta i tamburaške muzike orkestra “Velos”

Naša sugrađanka  Milica Dosković je snimila pesmu u saradnji sa tamburaškim orkestrom “Velos” iz Novog Sada. Ideja je nastala jer već duže vreme se razmišlja o takvom spoju, duhovne muzike I tamburaša.

“Nedavno je došao poziv, da imaju želju da snimim pesmu određene  duhovne tematike. Odgovorila sam im da imam ideju da je uradim sa tamburaškim orkestrom.

milica dosković 001
Milica Dosković - “Kad me silna tuga slama”
milica dosković 002
Milica Dosković - “Kad me silna tuga slama”

Kao predlog sam dobila pesmu  “Kad me silna tuga svlada” Vladike Nikolaja, koja je bila pogodna za ovakav muzički spoj. Muziku je za ovaj tekst napisao Vladika Damaskin Zagrebački. Kada smo je poslušali muzički urednik Danilo Ninković i ja, shvatili smo da je izbor odličan. Sada smo je snimili, čekamo produkciju i snimanje spota, a premijera će biti za Božić”, istakla je Milica.

Spoj duhovnog teksta i tamburaške muzike orkestra “Velos”

“Već neko duže vreme traje moja saradnja sa tamburaškim orkestrom “Velos”. Prvobitno je bila vezana za festival “Tamburica fest”, kao i za nekoliko nastupa i njihov kongres. Uskoro je počela da se čuje tamburaška muzika, u duhovnim pesmama, kojima sam ja počela da dajem melodije, na tekstove pesnikinje Rade Janjušić.

Tako se taj spoj kreirao u glavi”, predstavila je portalu volimzrenjanin.com, Milica Dosković.

Tamburaška muzika je univerzalna

“To sve deluje vrlo neobično, kao dva sveta različita, ali kada se kreativci prepoznaju, tu ne postoje barijere, jer tamburaška muzika stvara mostove. Saradnja po ovom pitanju može biti samo jedno veliko zadovoljstvo za sve nas koji učestvujemo. Ton majstor je bio Vladimir Žeželj, a producent ovog dela projekta sam ja. Voleo bih da napomenem, da se tamburaška muzika ne može svrstati u samo jedan žanr, ona je univerzalna, što smo i ovim dokazali”, konstatovao je Danilo.

milica dosković 005
Milica Dosković - “Kad me silna tuga slama”

Saradnja bez ograničenja

milica dosković 006
muzički urednik Danilo Ninković

Danilo se nada da će dosadašnju uspešnu saradnju, poboljšati kroz još mnogo projekata.

“Sa gospođom Milicom Dosković smo saradnju počeli pre par godina, a što više vreme prolazi, i što više radimo, ta saradnja se samo proširuje, i nema ograničenja. Naš ansambl je najnagrađivaniji tamburaški orkestar u regionu.

pogledajte video sa snimanja u zrenjaninskoj "Ruskoj crkvi"

Trenutno bez pardona, mogu reći da je najbolji orkestar u formi malih sastava, možda i globalno. Polako i sigurno širimo ovu priču. Očekujem da će proizići sve najbolje iz ove saradnje, i nadam se da ćemo je pospešiti i uobličiti na neke druge načine u bližoj budućnosti”, naglasio je muzički urednik Danilo Ninković.

Ova pesma će biti deo jednog projekta televizije Hram i hrama Svetog Save. Naći će se na cd-u, pored drugih poznatih izvođača, a sredstva od prodaje biće namenjena završetku obnove hrama Svetog Save.

Više informacija o ovom projektu možete očekivati uskoro.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022