Grad Zrenjanin dobio sredstva za manifestaciju Miholjski susreti sela u Stajićevu

Stajićevo – Susreti sela

Podelite vest

Grad Zrenjanin dobio sredstva za organizaciju manifestacije „Miholjski susreti sela“ u Stajićevu i time svečano obeleži stogodišnjicu tog sela

Zamenik gradonačelnika Saša Santova potpisao je danas sa ministrom za brigu o selu Milanom Krkobabićem ugovore za dodelu bespovratnih sredstava po Javnom konkursu za organizovanje manifestacije pod nazivom „Miholjski susreti sela“.

ugovori miholjski susreti 2022 009
Foto: Grad Zrenjanin

Santovac je rekao da je Grad Zrenjanin dobio sredstva za organizaciju manifestacije „Miholjski susreti sela“ u Stajićevu i time obeleži stogodišnjicu sela Stajićeva. U planu je, naveo je, i da se tom prilikom svečano otkrije bista osnivaču sela parohu Savi Stajiću. 

ugovori miholjski susreti 2022 001
Foto: Grad Zrenjanin

– Takođe manifestacija ima za cilj i promociju kulture naroda koji žive na ovom prostoru kroz takmičenja lovaca ribolovaca, fudbalera, aktiva žena i omladine sela u folkloru i karateu.

U okviru manifestacije koja će trajati tri dana biće organizovane mnoge aktivnosti, prigodan kulturno umetnički program na glavnoj bini, animatori za decu, takmičenje u kuvanju riblje čorbe, karate kup za decu i utakmica ženskog fudbalskog kluba – pojasnio je zamenik Santovac.

Ukazao je i da je Stajićevo je selo u kom s ponosom ističu da imaju veliki broj talentovane i uspešne dece. Karatisti donose nagrade sa skoro svih većih takmičenja u Evropi i svetu, a clike ovdašnjih slikara nalaze se u vlasništvu različitih kolekcionara na svim kontinentima. 
– Organizacijom ovakve manifestacije želimo da aktiviramo udruženja i mlade koji žive na selu, da se što više ljudi upozna sa potencijalima koje ovo selo poseduje ida ljudima koji u njemu žive život učinimo kvalitetnijim i sadržajnijim – rekao je Santovac. 

Ministar Krkobabić popisao je danas ugovore sa predstavnicima još 86 jedinica lokalnih samouprava, koje su dobile sredstva po Javnom konkursu za organizovanje manifestacije pod nazivom „Miholjski susreti sela“.

Izvor: Grad Zrenjanin

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022