Miholjski susreti sela – dva dana manifestacije u Ravnom Topolovcu!

Ravni Topolovac – Miholjski susreti sela

Podelite vest

Miholjski susreti sela manifestacija pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu održavala se 5 i 6. avgusta u Ravnom Topolovcu.

Cilj ovog Programa je obogaćenje društvenog i sportskog života stanovnika u selima, negovanje tradicionalnog načina života i kulturno – istorijskog nasleđa.

Tokom prvog dana manifestacije održana je fudbalska utakmica na stadionu između FK Omladinac – Veterani kluba, gde je pobedila sadašnja ekipa Omladinca rezultatom 1:0. Za Omladinac nastupali su Mičeta, Ivanov, Radulović, Ćirovski, Rajlić, Rajkov, Džemailovski, Novaković Uroš, Novaković Njegoš, Mihajlović, Pavlović, Mandić, Borikić, Romanov, Subičin i Stajić. Za veterene nastupali su Taseski, Jovanović, Stanić, Kuzman, Pudar, Gavrić, Vujičić, Domazet, Ivanović, Simić, Đuričić i Karakaš

U 18 časova održan je turnir u malom fudbalu za decu. Nastupilo je četiri ekipe, iz Žitišta, Srpskog Itebeja, Banatskog Dvora i Ravnog Topolovca. Prvo mesto osvojila su deca iz Srpskog Itebeja, drugi su bili iz Ravnog Topolovca dok je treće mesto osvojila ekipa iz Banatskog Dvora.

Od 21.30h program se nastavio u centru uz Loco loco bend i DJ Marka Stjepanovića.

Drugog dana 6. avgusta, u Ravnom Topolovcu održana je tradicionalna manifestacija Pasuljijada –  takmičenje u kuvanju pasulja. Pasuljijada je ove godine podržana u okviru Miholjski susreta sela, manifestacija pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu.

Kulinari su i ovog puta ukrstiti varjače i nadmetali se u kuvanju pasulja u kazanu/kotliću po slobodnom izboru recepta a ove godine učestvovalo je 33 ekipa iz skoro svih mesta opštine Žitište.

miholjski susreti sela topolovac9

Na području Ravnog Topolovca pasulj se proizvodi na 20-tak hektara i mnoga domaćinstva se bave proizvodnjom pasulja što predstavlja i glavni razlog nastanka ove manifestacije po kojoj je Ravni Topolovac sada već prepoznatljiv u Vojvodini a i šire.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022