Mihajlovo odrednica aktivnosti “Da nam sela budu bliža”, pripreme za “Miholjske susrete sela”

Mihajlovo - Da nam sela budu bliža

Odrednica radne aktivnosti gradonačelnika Zrenjanina Sima Salapure i njegovih saradnika “Da nam sela budu bliža” danas je bilo Mihajlovo. Po već ustaljenoj praksi, održan je sastanak s predstavnicima mesne zajednice, a potom je gradonačelnik posetio sportsku salu OŠ “Sonja Marinković” koja je, nakon dužih administrativnih procedura, predata na korišćenje školi.

“Na zadovoljstvo sportskih organizacija, stonoteniskog i fudbalskog kluba, samih đaka ove škole, očekujemo da u septembru sala bude u upotrebi u punom kapacitetu.

Razgovarali smo i o donaciji Ministarstva za brigu o selu, ugovoru za organizaciju “Miholjskih susreta sela”, odnosno seosku slavu, u iznosu od 376 hiljada dinara. Međutim, to nije dovoljno. U ovoj mesnoj zajednici, za razliku od ostalih, možda je najmanje toga urađeno i u narednom periodu moramo, pre svega, da obratimo pažnju na infrastrukturne radove – neophodno je uraditi oko 200 metara dodatnog priključenja na vodovodnu mrežu, izbušiti još jedan, zajednički bunar sa susednim Jankovim Mostom, u cilju poboljšanja vodosnabdevanja, a potrebno je i asfaltiranje ulice Doža Đerđa, u dužini od oko 300 metara.

Uvrstićemo to u naše planove i nastojati da realizujemo u narednom periodu”, kazao je gradonačelnik Salapura i dodao da se u Mihajlovo ulagalo i u razvoj sporta.

“Na fudbalskom stadionu su postavljeni stubovi i biće montirana rasveta koja će omogućavati treninge mladih fudbalera tokom letnjih meseci. Takođe, vodimo računa i o našim poljoprivrednicima, s obzirom da smo pretežno takva sredina, i preko Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima obezbedili smo rotaciona svetla i oznake za spora vozila, koja smo danas uručili predstavnicima mesne zajednice”, istakao je on.

Direktorka škole “Sonja Marinković” Anastazija Tot Rimai navodi da u Mihajlovu školu pohađa 47 učenika, od prvog do osmog razreda, uz devetoro u zabavištu.

“Očekujemo da će svi đaci od septembra koristiti ovu salu i to će im mnogo značiti.

Sala je prostrana, površine oko 1100 kvadratnih metara, sada je već koriste naši stonoteniseri koji beleže vredne rezultate, a igraju se i utakmice malog fudbala”, kaže direktorka. 

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022