Mesečni program Kulturnog centra Zrenjanina za decembar

Zrenjanin – Kulturni centar Zrenjanina

Podelite vest

Portal volimzrenjanin.com vam u saradnji sa Kulturnim centrom Zrenjanina donosi program Kulturnog centra za decembar 2022. godine. Na programu se mogu naći filmovi, predstave, tribine, dečiji program…

Konkurs Kulturnog Centra Zrenjanina za demo bendove

Kulturni centar Zrenjanina objavljuje konkurs za snimanje albuma demo bendu. Album se snima u studiju Kulturnog centra Zrenjanina “Nasnimanije”. Konkurs je otvoren od 3. decembra 2022. do 19. januara 2023. godine.

Uslovi konkursa:
– Članovi benda moraju biti mlađi od 33 godine;
– Bend ne sme imati objavljen studijski album;
– Da bend svira autorsku muziku.

Prijava benda treba da sadrži:
– Ime benda;
– Spisak članova benda (ime, prezime, godina rođenja);
– Kratku biografiju benda;
– Fotografiju benda;
– Link ka bilo kakvom audio materijalu benda (JuTjub, Fejsbuk, Saunklaud…).

*Prijave za konkurs (i ostala pitanja) slati na mejl: kczr@yahoo.com

Rezultati konkursa biće objavljeni 23. januara 2023. na sajtu i Fejsbuk stranici Kulturnog centra Zrenjanina.

Pobednički bend će biti obavešten na mejl sa kojeg je poslao prijavu. Pobednički bend ima rok od 5 dana da potvrdi da je obavešten o pobedi.

Dečiji program Kulturnog centra Zrenjanina

Tokom decembra nastavljamo sa onlajn radionicama Kulturnog centra, svake subote u 10 časova pratioci naše Fejsbuk strane mogu da očekuju nova znanja, veštine, praktične savete, edukativne i zabavne sadržaje namenjene najmlađima…
U subotu, 3. decembra sa početkom u 10 časova na Fejsbuk strani Kulturnog centra biće održana strip radionica koju će voditi Mirko Čolak.
U subotu, 10. decembra na programu je radionica  Gradske narodne biblioteke, 17. 12. publiku očekuje kreativna  radionica ateljea „Luča“ koju će voditi Sanela Dunđerski.
U subotu, 24. decembra radionicu će održati škola računara „Nimiko“ pod nazivom „Pametno korišćenje Interneta“.

U okviru dečjeg programa 31. decembra na Fejsbuk strani Kulturnog centra uživo će se prenositi i dečja manifestacija „Novogodišnja čarolija – Grad otvorenog srca“  koja se održava na Trgu slobode sa početkom u 12 časova.

Podsetnik

U toku trajanja elektronskog dečjeg programa predviđeno je da neki od učesnika, prateći onlajn program KCZR, ukoliko žele, snime svoj video zapis na osnovu datih uputstava i učestvuju u nagradnoj igri u kojoj najuspešnije učesnike očekuju vredne nagrade. Video prilozi šalju se na elektronsku adresu: nikoleta@kczr.org

Filmski matine – Film: „Mačak u čizmama – Poslednja želja“

U okviru filmskog matinea u bioskopu Kulturnog centra Zrenjanina u nedelju, 4. decembra u 11 časova prikazuje se najnoviji dečji  animirani film: «Mačak u čizmama – Poslednja želja» . O filmu se navodi sledeće:

„Ove zime, na veliko platno vraća se omiljeni, šašavi, neustrašivi mačak koji obožava mleko! Posle više od decenije, Dream Works Animation predstavlja novu avanturu iz Šrekovog univerzuma.

Odvažni odmetnik, Mačak u čizmama otkriće da su njegova strast prema opasnosti i zanemarivanje bezbednosti došli po svoje. Mačak je iskoristio osam od devet života, ali usput se zabrojao. Vraćanje života odvešće ga u njegovu najveću potragu ikada.

Bioskop kulturnog centra – Dokumentarni film „Lastavice Hristove“

U nedelju, 4. decembra u 20 časova u bioskopu Kulturnog centra prikazuje se ruski dokumentarac „Lastavice Hristove“ urađen u režiji Julije Bočarove.  Film je posvećen događajima u Crnoj Gori vezanim za crkvu, istoriji srpskog naroda i mitropolitu Amfilohiju. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije po ceni od 250 dinara.

Sadržaj:

Ruski dokumentarac „Lastavice Hristove“ u režiji Julije Bočarove biće na repertoarima bioskopa u Srbiji i regionu od 24. novembra 2022. godine. Rediteljka kaže da je cilj filma bio da prikaže ne samo razmere sudbonosnih događaja u Crnoj Gori, već da kroz istoriju srpskog naroda i ličnost mitropolita Amfilohija ispriča o dubini i lepoti pravoslavne crkve. Film o čudesnom Arhipastiru, Mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju, učeniku starca Pajsija i Justina, o procvatu monaštva i duhovnosti, o unutrašnjem podvigu običnog čoveka i o čudu koje se dogodilo…

„Film je veoma dirljiv. Ni sam nisam znao da postoji takva lepota, takvi manastiri na teritoriji Crne Gore. I što je najvažnije, postoje ljudi koji, u stvari, ne samo da čuvaju manastire i duh u njima, već su taj duh i oličenje pravoslavnog sveta, koji postoji ne samo u knjigama, već i u stvarnom životu. Ovo je veoma prijatno. Mnogo sam uživao gledajući ovaj film“, rekao je poznati glumac Miloš Biković.

Tribinski program kulturnog centra – Predavanje „Gusle srpski kod“

U okviru tribinskog programa Kulturnog centra u utorak, 6. decembra u 18 časova biće održano predavanje pod nazivom „Gusle srpski kod“. Predavač je dr Danka Lajić Mihajlović viši naučni saradnik Muzikološkog instituta Srpske akademije nauka i umetnosti. Moderator je Đorđo Prstojević,  urednik tribinskog programa Kulturnog centra.

Predavanje o guslama i pevanju uz gusle održaće naš najbolji poznavalac tog nacionalnog instrumenta Dr Danka Lajić Mihajlović sa Muzikološkog instituta Srpske akademije nauka i umetnosti. Dr Danka Lajić Mihajlović je bila deo tima u ime Srpske akademije nauka i umetnosti koji je kandidovao gusle kao srpski nacionalni instrument na UNESKO-vu listu svetske kulturne baštine. Tako da se osim srpskog kola i srpske slave i gusle nalaze na toj izuzetnoj UNESKO-voj listi svetske kulturne baštine od 2018 godine. Na tribini će narodni guslar Ljubiša Ateljević odguslati jednu narodnu pesmu.

Otvaranje 17. likovnog salona 30X30

U četvrtak, 8. decembra u Kulturnom centru Zrenjanina otvara se 17. Likovni salon 30X30.

U okviru salona predstaviće se radovi izabranih učesnika ovogodišnjeg likovnog konkursa 30X30 koji je u septembru, ove godine, raspisao Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa autorom projekta mr Milutinom Mićićem. Prilikom svečanog otvaranja proglasiće se i najuspešniji učesnici  – dobitnici nagrada. Program počinje u 19 časova u izložbenom salonu KCZR.

Likovni salon biće otvoren do kraja decembra 2022. a nakon toga gostovaće u Beogradu, Pančevu, Sremskoj Mitrovici i Novom Sadu.

Predstava “Državni posao –  Velika seoba arhivatora ”

Najnovija predstava čuvenog serijala “Državni posao” – “Velika seoba arhivatora” biće izvedena na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u četvrtak, 8. decembra. Poznata ekipa Čvarkov, Torbica i Boškić u ovom pozorišnom komadu silom prilika bivaju izmešteni iz svog prirodnog okruženja (kancelarije), u istureno odeljenje – magacin u jednom malom mestu na Fruškoj gori. Kako će se snaći u  nepoznatoj sredini ostaje vam da vidite u ovom  pozorišnom komadu koji se ovaj put na humoristički način bavi problemom migracija u regionu.

Glumačku ekipu i pisce scenarija čine Dejan Ćirjaković, Dimitrije Banjac, i Nikola Škorić. Reditelj predstave je Petar Jovanović.

Predstava počinje u 20 časova. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni od 1200 dinara.

Godišnji koncert kulturno – umetničkog društva GIK „Banat-Pionir“

Godišnji koncert Kulturno-umetničkog društva GIK „Banat-Pionir“ ove godine održaće se u subotu,  10. decembra sa početkom u 17 časova. Na koncertu će se predstaviti svi ansambli uz pratnju narodnog orkestra, glumac i solistkinja. Program koji će se izvesti trajaće oko sat i trideset minuta a obuhvatiće igre iz  svih krajeve naše zemlje uz prezentaciju autentičnih narodnih nošnji.

Ulaz na koncert je 300 dinara. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Kulturno centra Zrenjanina i dostupne su od ponedeljka 5. 12. 2022. godine.

Veče gusala i izvorne pesme

U subotu, 10. decembra u Domu kulture u Kleku održaće se „Veče gusala i izvorne pesme“. U okviru programa učestvuju guslarska društva:  „Petar Perunović – Perun“ iz Zrenjanina, „Branko Radičević“ iz Nove Pazove, „Vuk Mandušić“ i guslarsko društvo „Njegoš“ iz Vrbasa, „Sivac“ iz Sivca, „Sveti Nikola“ iz Novog Sada, „Sveti Sava“ iz Subotice, Škola gusala „Sandić“ iz Novog Sada i guslarsko društvo „Marko Miljanov“ iz Kule. Nastupaju i pevačke grupe „Zvuci s’ kamena“ iz Gajdobre, ženska pevačka grupa zrenjaninskog Kulturnog centra „Filigran“ i  Anđelina Švarc, solo pevač zrenjaninskog KUD GIK „Banat – Pionir“.

Domaćin događaja je Mesna zajednica Klek a organizatori su Kulturno umetničko guslarsko društvo „Petar Perunović – Perun“ i Kulturni centar Zrenjanina. Program počinje u 18 časova. Ulaz je slobodan.

Bioskop KCZR – Film „Da li ste videli ovu ženu?“

U bioskopu Kulturnog centra u nedelju, 11. decembra prikazuje se domaći igrani film „Da li ste videli ovu ženu?“. Film je mešavina žanrova, od egzistencijalne drame do tragikomedije. Tri paralelne priče, tri različita života junakinje Draginje, žene koja pokušava da izađe iz očekivanih uloga i šablona. U glavnoj ulozi je Ksenija Marinković. Film je debitantsko ostvarenje Dušana Zorića i Matije Gluščevića koji potpisuju  režiju i scenario za film. Projekcija počinje u 20  časova.

O filmu:

„U vrelini letnjeg dana, Draginja pronalazi telo mrtve žene koja podseća na nju. U vrelini letnjeg dana, Draginja unajmljuje lažnog muža kako bi se pokazala pred prijateljima. U hladnoći zimske noći, Draginja luta ulicama grada u potrazi za izgubljenim pamćenjem. Kroz tri različita života, jedna sredovečna žena pokušava da iskoči iz svoje kože.“

Uloge: Ksenija Marinković, Isidora Simijonović, Boris Isaković, Aledž Elektra, Ivana Vuković, Vlasta Velisavljević, Goran Bogdan, Jasna Đuričić, Radoje Čupić.

Učesnik Festivala autorskog filma, a svetstku premijeru imao je na Festivalu u Veneciji.

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra  radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije po ceni od 250 dinara.

Godišnji koncert Baletske škole „Dimitrije Parlić“

Godišnji koncert  Baletske škole „Dimitrije Parlić“ Pančevo, izdvojenog odeljenja u Zrenjaninu biće održan u sredu,  14. decembra sa početkom u 18 časova u Velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Na koncertu  učestvuju  učenice Osnovne baletske škole u klasi Branislave Bošnjak, Jelene Sabljić i Anete Čupić. Na programu su varijacije iz poznatih svetskih baleta kao i nove koreografije baletskih pedagoga i učenica škole. Ulaz je slobodan.

Zrenjaninski koncert Darka Rundeka & Ekipe

U okviru koncertne turneje, Darko Rundek & Ekipa nastupiće u Kulturnom centru u petak, 16. decembra.  Karte za zrenjaninski koncert prodaju se putem servisa Tickets i na biletarnici Kulturnog centra. Radno vreme biletarnice je radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice je 1500 dinara.

Filmski matine – Film „Vučje bobice“

U okviru filmskog matinea Kulturnog centra u nedelju, 18. decembra prikazuje se domaći dečji igrani  film „Vučje bobice“.  

Film je urađen u režiji Sretena Jovanovića. Glevne uloge tumače: Tijana Čurović, Rastko Janković, Nada Blam, Vesna Stanojević, Rade Marijanović i Duško Radović.  Projekcija počinje u 11 časova.

 

O filmu:

„Aktuelna filmska priča odslikava stalne napore četvoročlane porodice da odgovori na brojne izazove modernog života u gradu, ujedno prikazujući i težnju onih mlađih članova da rešenje svega pronađu u smirenijem seoskom okruženju. Anđa, koja boluje od astme, i njen brat Aleksa pokušavaju da pronađu svoj put do sreće. Oni se odlučuju za beg na selo, kada sve postaje jedna avantura, puna neizvesnosti i neočekivanih obrta.“

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra  radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcijepo ceni od 250 dinara.

Premijera dečje baletske predstave “Grdana”

Premijera dečje baletske predstave “Grdana”  biće održana na Velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u nedelju, 18. decembra. I ove godine u produkciji baletskog studija “Stejdž” (Stage) publika će imati priliku da pogleda novu predstavu koja je urađena po motivima istoimenog  filma i koja će nam  pružiti emotivnu priču o pravoj i iskrenoj ljubavi. Članovi baletskog studija “Stejdž” uzrasta od četvrte do sedamnaeste godine odigraće balet u režiji i po koreografiji Aleksandre Stanulov i koreografijama Ane Tot i Ljiljane Graor. Uvek atraktivne kostime za baletske predstve studija “Stejdž” ovaj put je uradila Rada Mirkov. Predstava počinje u 18 časova. Cena ulaznice je 400 dinara. Baletski studio “Stejdž” predstavu organizuje u saradnji sa Kulturnim centrom Zrenjanina.

Bioskop Kulturnog centra – Film: „Avatar: Put vode“

U nedelju, 18. decembra u okviru bioskopskog repertoara Kulturnog centra premijerno se prikazuje najnovije filmsko ostvarenje  „Avatar: Put vode“ ekranizovana naučno-fantastična priča u režiji Džejsma Kamerona koja ulazi u grupu  najuspešnijih filmova svih vremena. Projekcija počinje u 20 časova. Karte se prodaju po ceni od 250 dinara na biletarnici Kulturnog centra radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije. Uloge: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver

O filmu:

Najuspešniji film svih vremena reditelja Džejsma Kamerona „Avatar“ o marinacu, paraplegičaru koji je poslat na planetu Pandoru 2154. godine u potrazi za vrednim rudama, kako je na planeti porvodio više vremena u njemu je počela da se vodi borba između naređenja koja mora da izvršava i bića koja želi da sačuva.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px