Mesečni program Kulturnog centra Zrenjanina za januar 2024. godine

Zrenjanin - Kulturni centar Zrenjanina

Dečji program Kulturnog centra Zrenjanina

Tokom januara 2024. u organizaciji Kulturnog centra Zrenjanina u okviru dečjeg programa  biće održane četiri radionice. Svake subote pratioci i posetioci  naše Fejsbuk strane mogu da očekuju nova znanja, uputstva za savladavanje određenih veština, praktične savete, edukativne i zabavne sadržaje namenjene najmlađima. Ovog meseca razgovaramo na temu empatije.

U subotu, 6. januara na Fejsbuk strani Kulturnog centra od 10 časova biće održana  kreativna radionica u OŠ  «Bratstvo Jedinstvo» u Belom Blatu sa Sanelom Dunđerski na temu podrške,  zajedništva, saradnje i jednakosti.

Previđen raspored održavanja narednih radionica:

Subota, 13. januar
Kreativna radionica u OŠ ‚‚Svetozar Marković Toza‚‚ u Tarašu sa Blagovestom Vasilevom  na temu zajedništva i brige o drugome.
Subota, 20. januar
„Čitanjac sa bibliotekarima“ u  OŠ „Uroš Predić» u Orlovatu.  Radionica na temu prijateljstva, saradnje, solidarnosti i tolerancije.
Subota, 27. januar
Kreativna radionica u OŠ „Svetozar Marković Toza“ u  Tarašu sa Blagovestom Vasilevom na temu zajedništva i brige o drugima.

Podsetnik – U toku trajanja elektronskog dečjeg programa predviđeno je da neki od učesnika, prateći onlajn program KCZR, ukoliko žele, snime svoj video zapis na osnovu datih uputstava i učestvuju u nagradnoj igri u kojoj najuspešnije učesnike očekuju vredne nagrade. Video prilozi šalju se na elektronsku adresu: nikoleta@kczr.org

Gostovanje izložbe – Likovnog salona „30×30“ u Beogradu

U Kući Đure Jakšića u Beogradu od 9. do 23. januara gostovaće Likovni salon 30X30. U okviru salona predstavljaju se radovi najuspešnijih učesnika 18.  Likovnog konkursa 30X30 koji je početkom septembra 2023. raspisao Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa autorom projekta mr Milutinom Mićićem. Na Likovni konkurs 30X30, ove godine,  prijavilo se 210 autora iz Srbije, Hrvatske, BiH, Republike Srpske, Crne Gore, Makedonije i Slovenije. Žiri u sastavu: Ana Stanar, istoričarka umetnosti; mr Vukašin Milović, vajar i mr Milutin Mićić, akademski slikar  odabrao je radove 149 autora za predstavljanje na ovogodišnjem salonu i dodelio tri nagrade. Dobitnik prve nagrade je Milenko Aćimović – Aćim, druge – Boris Zečević a dobitnica treće nagrade je Danijela Bogićević.

Nakon gostovanja u  Kući Đure Jakšića u Beogradu, predviđeno je otvaranje i predstavljanje salona «30X30» u Kulturnom centru Pančeva, Muzeju Srema u Sremskoj Mitorvici i Kulturnom centru  Novog Sada.

Bioskop Kulturnog centra Zrenjanina

U toku januara najmlađe, ljubitelje dečjih animiranih filmova svake nedelje od 11 časova očekuje filmski matine.  Ovog meseca na programu su tri filma. Karte po veoma popularnoj ceni od 250 dinara prodaju se radnim danima na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije.

Raspored projekcija, kraći filmski sadržaj i trejlere pogledajte u nastavku.

Nedelja, 14. januar – 11 časova film: “Pustolovine bubamare i crnog mačka“

O filmu:

Svetski poznati fenomen Mirakulus Bubamara sada je dobio i svoj dugometražni film, očaravajuću animiranu priču obogaćenu prelepom muzikom.

„Radnja filma smeštena je u savremeni Pariz, gde ćemo se upoznati sa poreklom tinejdžera Marinet i Adrijan, dok pokušavaju da ispune svoju superherojsku sudbinu. Smeštena u predivno okruženje, ova fantastična avantura predstavlja živopisan balans između akcije, humora i romantike, u priči o samopouzdanju, hrabrosti i neodoljivoj ljubavi.“

Trejler na linku.

Nedelja, 21. januar –  11 časova – film: „ Krcko oraščić i magična flauta“

O filmu:

„Na Badnje veče, mlada devojka Marija poželeće da se vrati u detinjstvo i želja će joj se nekim čudom ostvariti! Ona se smanjuje na veličinu svojih starih igračaka koje će tom prilikom oživeti. Drveni lutak Krcko Oraščić se pretvara u prelepog princa Đorđa, koga je u drvenu lutku tužnog lica pretvorila zla kraljica pacova. U ovoj božićnoj animiranoj avanturi , Marija, Đorđe i njihovi prijatelji igračke krenuće na put u čarobnu Zemlju cveća sa ciljem da spasu svet od zlih ljudi pacova.“

Trejler na linku.

Nedelja, 28. januar  – 11 časova film:  Lesi se vraća kući 2»

O filmu:

«Letnji je raspust! Ali ove godine, Flo ne želi da se odvaja od svoje voljene Lesi. Umesto da provede raspust na Gran Kanariji sa svojim roditeljima, Flo i Lesi odlaze sa Gerhardom, porodičnim prijateljem, na farmu Floove tetke Kozime u Južni Tirol. Tetka Kozima tamo živi sa svojim džek rasel terijerom Pipom i njenom novom usvojenom decom Kleom i Henrijem.

Kada Flo, Kleo i Henri čuju za nestanak pasa u selu, uznemireni su i zaista zabrinuti da ne izgube iz vida Lesi i Pipu. Ubrzo potom, dolazi do provale kod tetke Kozime i Pipa je ukradena! Zajedno sa Lesi, tri prijatelja kreću da uhvate lopove i spasu Pipu…»

 U okviru igrane filmske produkcije u bioskopu Kulturnog centra i u toku januara 2024. možete pogledati filmske naslove kako strane tako i domaće produkcije u terminu od 20 časova po ceni od 300 dinara.

Nedelja, 14. januar  –  20 časova  – film: « Pokidan»

Film „Pokidan“ nastao je po motivima života Aleksandra Vuksanovića – Ace Lukasa.

«Predrag Dragomirović je tridesetogodišnjak, poznat po svom talentu sviranja klavijature, trenutno živi kod roditelja, svira u grupi „Škorpioni“ sa svojim drugovima i u srećnoj je vezi sa Nadom. Bez jasne predstave o daljem toku svog života zapada za oko poznatoj rok zvezdi Ana Mariji koja je u potrazi za klavijaturistom. U trenutku kada misli da mu je život otvorio jedna vrata suočava se sa nizom problema koji ga odvode u dugove. Život mu se još jednom osmehnuo kada ga u lokalnom podrumu primećuje estradni menadžer Vanja i tada se Peđin život menja iz korena»

Režija: Suzana Purković

Glumci: Mladen Sovilj. Ivan Đorđević, Radoje Čupić, Vesna Stanojević, Marija Pikić, Jovo Maksić, Andrija Kuzmanović, Mirsad Tuka, Milutin Mima Karadžić, Miloš Petrović, Stefan Bundalo, Filip Hajduković, Miloš Pejović, Mina Nikolić, Jana Milosavljević

Nedelja, 21. januar – 20 časova – film: «Nedelja»

Film “Nedelja” prati život jednog od najomiljenijih pevača na ovim prostorima, Džeja Ramadanovskog. «Inspirisan istinitim događajima, donosi priču o Džeju iz najranije mladosti pa sve do velikog uspeha koji je ostvario. Iako nije imao lako detinjstvo, koje je proveo uglavnom na ulici ili u popravnom domu, Džej je uspeo da zauzme svoje mesto na muzičkoj sceni i kroz pesme postane deo života mnogih».

Režija: Nemanja Ćeranić i Miloš Radunović U glavnim ulogama: Husein Alijević, Marko Janketić, Stefan Vukić, Aleksej Bjelogrlić, Alen Selimi, Ana Pindović, Zlatan Vidović, Milica Janevski…

Trejler na linku.

Nedelja, 28. januar – 20 časova – film „Sluga 2“

O filmu:

„Glavni lik nastavka najgledanije ruske komedije svih vremena je Griša, bivši mladić iz više klase koji se našao u ulozi sluge iz pretprošlog veka, što ga je promenilo nabolje. Nakon putovanja u „prošlost“, osetljivo reaguje na svaku nepravdu i, naravno, ne može da zanemari bezakonje koje čini arogantna i razmažena Katja. Nije iznenađujuće što se razmaženica ubrzo nađe u drugom vremenu i u drugom društvenom statusu…“

Režija: Klim Šipenko / U glavnim ulogama: Aglaja Tarasova, Miloš Biković, Ivan Ohlobistin, Aleksandar Samojlenko, Marija Mironova, Olga Dibceva.

Trejler na linku.

Predstava „Doktor Šuster“

U utorak, 16. januara  na Velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina biće izvedena predstava “Doktor šuster” amaterskog pozorišta „Jovica Jelić“ iz Banatskog Karađorđeva koja je urađena po tekstu, jednog od naših najvećih dramskih autora, Dušana Kovačevića, a u režiji Milana Martinovića.

Kovačevića drama govori o odumiranju građanskog sloja koji neuspešno pokušava da opstane pod naletom novog vrednosnog sistema, prikazujući život čuvenog hirurga koji se, nakon prinudnog odlaska u penziju, okreće očevom obućarskom zanatu. Kroz život penzionisanog doktora i njegove sestre, profesorke klavira, Kovačević svojim, dobro poznatim, tragikomičnim sredstvima, daje preciznu sliku ovdašnjeg društva.  Radnja je  smeštena u devedesete godine prošlog veka, u vreme društvenog beznađa  kada je na prostoru Balkana došlo do propasti građanskog društva.

U ovoj drami nastupaju: Nemanja Svilengaćin, Anastazia Glumac, Gordana Galović, Simo Bikić, Miloš Knežević, Nikola Počuča, Vukašin Vujičić, Miloš Radaković, tehnička podrška Branka Jovanović, a kostime je pripremila Marija Galović.

Predstava počinje u 19 časova a karte po ceni od 200 dinara prodaju se od 9. januara 2024. na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

Pesničko veče Đorđa Sladoja

U četvrtak, 18. januara u 18 časova u Kulturnom centru Zrenjanina biće održano pesničko veče Đorđa Sladoja. Na promociji, predstaviće se dve knjige pesma „Dimni znaci“ i „Riba zvana Gaovica“.  Pored autora govore i Branislav Zubović, pesnik i Slobodan Mandić, književnik. Moderator  je Đorđo Prstojević, urednik programa.

Zrenjaninska publika će imati priliku da uživa u pesmama jednog od najnagrađivanijih srpskih pesnika. Reč je o nepatvorenom pesničkom glasu koji vezanim stihom postavlja bitna pitanja o razlogu i smislu bivstvovanja.

Plivanje za časni krst

Gradska manifestacija „Plivanje za časni krst“ u organizaciji Grada Zrenjanina, Srpske pravoslavne crkvene opštine i Kulturnog centra održaće se u petak, 19. januara u 12 časova na jezeru kod Kulturnog centra. Ove godine organizuje se 15.  put  kao deo obeležavanja hrišćanskog praznika – Bogojavljenja.

Tribina „Neoliberalno pokoravanje“

U utorak, 30. januara u 18 časova u Kulturnom centru Zrenjanina biće održana tribina „Neoliberalno pokoravanje“. Na tribini govore prof. dr Branko Balj i prof. dr Jovo Radoš. Moderator je Đorđo Prstojević, urednik tribinskog programa Kulturnog centra.

Tribina o neoliberalnom pogledu na svet otvara pitanja o neoliberalizmu i da li je on ne samo ekonomska već i univerzalna doktrina i „naša sudbina“ i da li je moguće izaći iz tog okvira. O ovim dilemama dobićemo odgovore od autora nekoliko knjiga o neoliberalizmu prof. dr Branka Balja sa Ekonomskog fakulteta u Novom Sadu i prof. dr Jova Radoša, univerzitetskog profesora.

Uskoro – Pozorišna predstava „Dečije povrede“

U Kulturnom centru Zrenjanina u četvrtak, 8. februara u 20 časova biće izvedena duodrama „Dečje povrede“ u kojoj igraju Vuk Kostić i Sloboda Mićalović. Komad je urađena po tekstu američkog dramskog pisca Džozefa Radživa a u režiji Ivana Vukovića.  Publika će imati priliku da pogleda toplu ljubavnu priču i platonski (emotivni) odnos junaka,  prateći razvojni put poznanstva i veze od osme do 38. godine života  i njihovih susreta, najviše u čekaonicama ambulanti. Predstava se svrstava u žanr crne i romantične komedije i melodrame.Karte se prodaju po ceni od 1500 i 1300 dinara (u zavisnosti od mesta sedenja) na biletarnici Kulturnog centra od 15. januara radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Informacije o prodaji karata: 023/566712 i 063/562783

Izložba radova likovne kolonije Um-Ing

Izložba radova likovne kolonije Um-Ing  predstaviće se u Kulturnom centru Zrenjanina od 26. januara do 6. februara. Svečano otvaranje je zakazano za petak, 26. januar u 19 časova. U toku izložbe, 2. februara u 18 časova biće održana i aukcijska prodaja radova, a prikupljena sredstva  namenjena su u humanitarne svrhe. Kolonija već  deset godina okuplja likovne umetnike sa motivom osnivača kolonije da pruži skroman  doprinos kulturnom životu grada stvarajući vrednu umetničku kolekciju.

Više informacija o izložbi, izloženim radovima i aukciji kada se približi datum događaja.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px