Mesečni program Kulturnog centra Zrenjanina za februar 2024.

Zrenjanin - Kulturni centar Zrenjanina

Književni konkurs otvoren do 15. februara, pozorišna predstava u najavi mjuzikl, otvaranje  izložba stripa, izložba monahinje, tribine, predavanja, prezentacije, bioskopske projekcije – dečji animirani hitovi, domaći i strani filmovi, dokumentarci, Vojvođanski Bras festival – festival limenih duvačkih instrumenata, promocija zbirke satirične poezije, humanitarna dečja baletska predstava i aukcija slika, koncert kvarteta „Eolian“, predstava amaterskog pozorišta i dečje radionice…

Izložba radova likovne kolonije UM-ING – humanitarna aukcija za odeljenje neonatologije

Izložba radova likovne kolonije Um-Ing otvorena je u petak, 26. januara u salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Izloženo je 34 rada, koji pokazuju atmosferu kolonije i u čiji rad su uključeni najreprezentativniji umetnici grada Zrenjanina koji su se potvrdili svojim neprekidnim umetničikim prisustvom i delovanjem. Kolonija već deset godina okuplja likovne umetnike sa motivom osnivača kolonije da pruži skroman doprinos kulturnom životu grada stvarajući vrednu umetničku kolekciju.

Izloženi radovi predstavljaju rezime petogodišnjeg rada kolonije UM ING koja se svakih pet godina završava dobrotvornom aukcijom nastalih dela.

U toku izložbe, 2. februara u 18 časova biće održana i aukcijska prodaja radova, a prikupljena sredstva namenjena su u humanitarne svrhe. Prihod od prodatih slika doniraće se Opštoj bolnici u Zrenjaninu, odeljenju neonatologije.

Izložbu je otvorio Borislav Umićević, inicijator i osnivač kolonije, publici se obratio akademski slikar Viorel Flora iz ugla umetnika i učesnika kolonije a program otvaranja stihovima Duška Trifunovića je oplemenio glumac Jovica Jašin. Otvaranje izložbe – video snimak. Izložba je otvorena do 6. februara svakog dana od 8 do 20 časova.

Izmena datuma igranja pozorišne predstave „Dečije povrede“ – nov termin 6. februar

Obaveštavamo vas da je došlo do izmene datuma igranja predstave «Dečije povrede» koja je prvobitno zakazana u četvrtak, 8. februara u 20 časova. Nov termin igranja je utorak, 6. februar u isto vreme. Do sada prodate karte važiće za predstavu u novom terminu. Inače,  reč je o duodrami u kojoj igraju Vuk Kostić i Sloboda Mićalović. Komad je urađena po tekstu američkog dramskog pisca Džozefa Radživa a u režiji Ivana Vukovića.  Publika će imati priliku da pogleda toplu ljubavnu priču i platonski (emotivni) odnos junaka,  prateći razvojni put poznanstva i veze od osme do 38. godine života  i njihovih susreta, najviše u čekaonicama ambulanti. Predstava se svrstava u žanr crne i romantične komedije i melodrame.

Karte se prodaju po ceni od 1500 i 1300 dinara (u zavisnosti od mesta sedenja) na biletarnici Kulturnog centra  radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

Informacije o prodaji karata: 023/566712 i 063/562783

XVIII Vojvođanski Bras festival

Gradski duvački orkestar Zrenjanin, i Aktiv limenih duvača muzičkih škola Vojvodine u saradnji sa Kulturnim centrom Zrenjanina, Muzičkom školom „Josif Marinković“ – Zrenjanin i Fúvószenekarok és Együttesek Hungarian and East Central European Association Közép-Kelet-Európai Szövetsége WASBE – Tagszervezet  – WASBE (World Association for Symphonic Bands and Ensembles) ove godine organizuju „XVIII Vojvođanski Brass festival“ koji će se održati 7. februara u Velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanin sa početkom u 15 sati.

Na festivalu će učestvovati učenici limenih duvačkih odseka iz skoro svih Vojvođanskih muzičkih škola. Festival je revijalnog karaktera i jedini je ovakvog tipa za limene duvače u Vojvodini i šire. Nastupaju najbolji učenici muzičkih škola iz Vojvodine (Novi Sad, Pančevo, Subotica, Apatin, Sombor, Vršac, Senta, Zrenjanin, Sremska Mitrovica, Zemun, Novi Kneževac…).

Na programu su dela Mocarta, Betovena, Čajkovskog, Bartoka i drugih autora, kao i kompozicije iz drugih žanrova: popularna – evergrin muzika, džez standardi, starogradska i narodna muzika.

Ulaz je besplatan.

Tribina „Zašto kažeš ljubav“

„Zašto kažeš ljubav“ naziv je tribine udruženja „Krokodil“ koja će se održati u okviru tribinskog programa Kulturnog centra Zrenjanina u četvrtak, 8. februara u 18 časova. Udruženje  „Krokodil“ iz Beograd pokrenulo je seriju razgovora u gradovima u Srbiji o tome kako se mladi osećaju u našem društvu? Koje vrste nasilja mladi identifikuju kao dominantne? Iz kojih izvora to nasilje najčešće dolazi? Na koje prepreke nailaze u prevazilaženju takvih situacija i kako mi odrasli u tome možemo da im pomognemo? Gde vide ključne tačke podrške –u porodici, lokalnoj zajednici, institucijama, vršnjačkoj grupi. Kako umetnost i aktivizam mogu da nam pomognu da poboljšamo kako lične, tako i kapacitete zajednice u pogledu prevazilaženja nasilja i netrpeljivosti? Učesnici tribine su Đorđo Prstojević, urednik tribinskog programa Kulturnog centra koji će otvoriti razgovor, Roberto Grujačić, dečji psihijatar na Institutu za mentalno zdravlje u Beogradu, Tatjana Tabački osnivačica udruženja“ Skaska“, bibliotekarka u Gradskoj narodnoj biblioteci u Zrenjaninu, Smiljana Tucakov, dramska pedagoškinja, osnivačica CEKOM-a i Tamara Marković iz udruženja „ Krokodil“ moderatorka razgovora.

Izložba stripa „Tup tup Tupko“ Nedeljka Dragića

U Kulturnom centru Zrenjanina u četvrtak, 8. februara u 19 časova biće otvorena izložba stripa pod nazivom „Tup, tup, Tupko“ Nedeljka Dragića hrvatskog autora crtanih filmova, karikatura, stripova i brojnih ilustracija. Na izložbi se predstavljaju radovi nastali u periodu od 1969. godine  kada je autor počeo sa osmišljavanjem crtanog lika Tupka, pa do 2018/19. kada je odlučio da stari crtani lik oživi u priči „Tupko u 21. veku“. Publici će se predstaviti 28 crtanih radova. Izložbu su priredili akademski slikar i autor stripova Branko Đukić iz Zrenjanina  i novinar i publicist Veljko Krulčić iz Zagreba u saradnji sa Kulturnim centrom Zrenjanina.

Više o izložbi pročitajte u tekstu Jedan i jedini „Tupko“ Veljka Krulčića

“Zahvaljujući svojoj jedinstvenosti, originalnosti, avangardnosti (ili „modernizmu“ kako vam drago) u svojem strip-izričaju, ali i po komunikacijskoj snazi, šarmantnosti, identifikacijskom alter egu (junaka i njegovog tvorca), po univerzalnosti i planetarnom značenju „Tupko“ Nedeljka Dragića je,  nakon ostvarenja Andrije Maurovića, najvažniji autorski strip nastao na ovim geografskim prostorima. Jednako je „savršen u svojoj nesavršenosti“ kada se premijerno objavljivao s latiničnim pismom (u zagrebačkom „Večernjem listu“ i „Vjesniku u srijedu“), ali i kada je imao svoj novi život na ćiriličnom pismu (u beogradskom „Ježu“), na talijanskom, njemačkom ili pak engleskom jeziku. Osim samih čitatelja listova u kojima je izlazio, od kunsthistoričara prva je iza „Tupka“ stala dr Vera Horvat – Pintarić, od kolega- stripaša Mirko Ilić, od europskih strip-autoriteta Rinaldo Traini (kustos Dragićeve izložbe na festivalu u Lucci 1972. godine). Između toga, „Tupko“ je 1971. na međunarodnom festivalu u Montrealu dobio Gran pri kao najbolji strip u svijetu u svojoj kategoriji. O tome, kao i još ponečemu drugome što se odnosi na Dragića i na „Tupka“ na ovoj izložbi, koja obuhvaća razdoblje od pola stoljeća i koju smo s zadovoljstvom zajednički pripremili Branko Đukić i potpisnik ovih redaka.“ Veljko Krulčić Zagreb, 20. januara 2024. Više o autoru na www.kczr.org

Stručno predavanje o vinu – tema: „Primena drvenih alternativa u proizvodnji vrhunskih vina i jakih alkoholnih pića“

Predavanje na temu „Primena drvenih alternativa u proizvodnji vrhunskih vina i jakih alkoholnih pića“ biće održano u Maloj sali Kulturog centra u ponedeljak, 12. februara u 18 časova. Predavači su Nikola Malićanin i Siniša Savić iz kompanije „Enovitis“, moderator  je Đorđo Prstojević, urednik tribinskog programa. Stručno predavanje se održava u sklopu niza edukativnih tribina o vinu u organizaciji zrenjaninskog Kluba vina i Kulturnog centra.

Promocija knjige Gorana Novakova „Kuvarice odjavi se s’ fejsa“

Promocija zbirke satirične poezije „Kuvarice odjavi se s’ fejsa“ Gorana Novakova održaće se u subotu, 17. februara u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina u 19 časova. Knjiga sadrži oko 280  crteža sa stihovima. U okviru promocije predstaviće se i zidne vezene slike poznatije kao „kuvarice“ sa prikazima  svakodnevnog života i šaljivim porukama. Goran Novakov je multimedijalni umetnik, pisac, satiričar, scenarista i scenograf dečjih predstava. Izdavač zbirke „Kuvarice odjavi se s’ fejsa“ je Narodna biblioteka „Branislav Nušić“ iz Novog Kneževca a recenzent izdanja je prof. dr Šimon A. Đarmati.

Dečji program Kulturnog centra Zrenjanina

U  februaru 2024. u organizaciji Kulturnog centra Zrenjanina, u okviru dečjeg programa,  biće održane četiri radionice. Svake subote pratioci i posetioci  naše Fejsbuk strane mogu da očekuju nova znanja, uputstva za savladavanje određenih veština, praktične savete, edukativne i zabavne sadržaje namenjene najmlađima.

Previđen raspored održavanja radionica:

Subota, 3. februar

„Čitanjac sa bibliotekarima“ u OŠ „Sveti Sava“ u Stajićevu.  Radionica je namenjena  uzrastu od prvog do četvrtog razreda. Čitanje knjige „Puž morem skita na repu kita“ i razgovor  na temu prijateljstva, saradnje, solidarnosti i tolerancije.

Subota, 10. februar

„Čitanjac sa bibliotekarima“ – radionica Gradske narodne biblioteke

Subota, 17. februar

„Čitanjac sa bibliotekarima“ u OŠ „Sveti Sava“ u Stajićevu.  Radionica je namenjena  uzrastu od prvog do četvrtog razreda. Čitanje knjige „Puž morem skita na repu kita“ i razgovor  na temu prijateljstva, saradnje, solidarnosti i tolerancije.

Subota, 24. februar

„Čitanjac sa bibliotekarima“ – radionica Gradske narodne biblioteke   

Podsetnik – U toku trajanja elektronskog dečjeg programa predviđeno je da neki od učesnika, prateći onlajn program KCZR, ukoliko žele, snime svoj video zapis na osnovu datih uputstava i učestvuju u nagradnoj igri u kojoj najuspešnije učesnike očekuju vredne nagrade. Video prilozi šalju se na elektronsku adresu: nikoleta@kczr.org

Bioskopske projekcije Kulturnog centra Zrenjanina – februar 2024.

U bioskopu Kulturnog centra u toku februara organizuje se devet projekcija. Na repertoaru su četiri dečja, tri igrana i jedan dokumentarni film. Dečji filmovi se prikazuju na matineu nedeljom u 11 časova  dok igrani i dokumentarni film,  istog dana, u terminu od 20 časova. Karte se prodaju po veoma popularnoj ceni od 250 za dečji i 300 dinara za ostale filmove. Biletarnica Kulturnog centra Zrenjanina otvorena je radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Karte se mogu kupiti i pre početka projekcije.

Raspored projekcija, sinopsise i trejlere možete pročitati i pogledati u nastavku.

Nedelja, 4. februar – 11 časova – film: „Kuce u operi“

O filmu:

„Komična avantura smeštena u Metropoliten operi s početkom 20. veka upoznaje nas sa uličnom kucom Samson koja pokušavajući da se sakrije od lova šintera dolazi do jedne od najpoznatijih opera na svetu. Tamo sreće šarmantnu kucu Margo koja je u vlasništvu čuvene primabalerine teatra, Anastasije. Priča se zahuktava kada iz svlačionice nestaje jedinstvena tijara koja pripada britanskoj kraljici i koju Anastasija mora da nosi tokom četvrtog čina baletske predstave. Kako balet ne bi bio otkazan Samson i Margo moraju pronaći kradljivca i spasiti dan predviđen za zvuke velikog Žorža Bizea.“

Trejler na linku.

Nedelja, 11. februar – 11 časova – film: «Ružica i kamena trolica»/

O filmu:

«Ružica je cvetna vila koja je uvek živela sama u svom grmu. Više od svega sanja da ima prijatelja, ali je previše uplašena da bi ikada napustila svoj grm i zato ga nikada nije pronašla. Međutim, porodica miševa koja živi ispod grma Ružica veruje da imaju rešenje. Gospodin i gospođa Maus žele da se Ružica uda za njihovog sina Karla. Iako ne želi da se uda za miša, kada joj zaprete da  će se odseliti, ona oseća da mora da kaže “da” za brak. Na sreću, pre venčanja spašava je leptir Svila i njih dvoje brzo postaju prijatelji. Kada je Silk kidnapovan od strane kamenog trola, Ružica konačno mora da prevaziđe svoje strahove od svega i usuđuje se da spase svog prijatelja.»

Trejler na linku.

Nedelja, 18. februar – 11 časova – film: „Škola magičnih životinja 2“

O filmu:

„Škola magičnih životinja 2 je nastavak voljene avanture sa animiranim životinjama u CGI-u. Priča prati Idu i Benija, koji pohađaju Vinterštajn školu, koja i nije obična, već škola magičnih životinja, a povodom školske godišnjice učenici žele da izvedu mjuzikl. Hoće li se probe završiti u haosu ili će se razred usredsrediti na predstavu? I šta se dešava sa čudnim rupama u školskom dvorištu? Uz pomoć svojih magičnih životinja, moraće da reše misterioznu zagonetku i da nauče ono što je zaista važno – timski rad.“

Trejler na linku.

Nedelja, 25. februar – 11 časova – film: „Detektiv Cvrle i Zlatna košnica“

O filmu: 

„U bajkovitom gradiću smeštenom između jezera i šume, Medenom brdu, stanovnici se pripremaju  za svoj omiljeni praznik – Dan grada. Toga dana svi građani Medenog brda imaju priliku da se dive jedinstvenoj Zlatnoj košnici, zaštitnici grada. Prema legendi, pronašli su ga osnivači Doline meda, a legenda kaže da će hiljade nedaća zadesiti grad ako Košnica nestane. Uoči praznika, Košnica je pokradena! Sve okolnosti oko nestanka Zlatne košnice upućuju da vevericu Cvrleta, pomoćnika poznate detektivke sove Sofije. Naši detektivi će razotkriti ceo slučaj, pronaći pravog lopova i vratiti ne samo Zlatnu košnicu, već i mir u dolinu.“

Trejler na linku.

Nedelja, 4. februar – 20 časova – film: „Dule Savić, a u Londonu muk“

O filmu:

„Igrala se završnica utakmice kada je Dušan Savić natrčao na loptu i levom nogom poslao u gol Arsenala. Za tišinu na „Hajberiju” kakvu Englezi nikada ranije nisu snimili. Preko 40.000 ljudi koji su došli na stadion „Hajberi” imalo je priliku da vidi neustrašivu Crvenu zvezdu i isprati je zasluženim aplauzom. Generaciju koja je napravila ogroman korak ka prvom finalu nekog evropskog takmičenja predvodio je trener Branko Stanković, čuveni „ambasador“. Ovo je priča o jednom velikom fudbaleru, koja se ne bavi nacijom ni verom, već samo sportom i njegovim profesionalnim dostignućima i sigurno će zainteresovati publiku u čitavoj nekadašnjoj Jugoslaviji čiji je i sam sportista bio gde su svi skandirali njegovo ime Duuuule Savić!“

Trejler na linku.

Nedelja, 11. februar – 20 časova – film: «Nostalgija»

O filmu:

«Nakon mnogo godina provedenih u Egiptu, Feliče se vraća u Napulj da vidi staru majku koju je iznenada napustio kad je bio dečak. U rodnom gradu, gubi se među kućama i crkvama, obuzet rečima jezika koji doživljava kao strani, ali koji je zapravo njegov. Obuzima ga i čudna fascinacija i vraćaju mu se sećanja na davne dane koje je proveo sa Orestom, najboljim prijateljem iz detinjstva, sa kojim deli tajnu. Kada postane očigledno da Napulj za njega predstavlja izgubljeni život i da bi što pre trebalo da se vratiti odakle je došao, biva prikovan nepobedivom snagom nostalgije.»

Trejler na linku.

Sreda, 14. i nedelja, 18. februar – 20 časova – film: „Bob Marli: Jedna ljubav“/ Bob Marli: One Love

Povodom Dana zaljubljenih, 14. februara  i u uobičajenom terminu nedeljom u 20 časova – 18. februara,  prikazuje se dokumentarni film koji slavi život i muziku ikone koja je inspirisala generacije svojom porukom ljubavi i jedinstva.

O filmu:

«Film slavi život i muziku legende koja je, svojom porukom ljubavi i jedinstva, inspirisala generacije. Otkrijte Marlijevu moćnu priču, po prvi put na velikom platnu, priču o prevazilaženju nevolja i putovanju koje je stajalo iza njegove revolucionarne muzike.»

Film je stvoren u saradnji sa porodicom Marli, Kingsli Ben-Adir tumači lik legendarnog muzičara, a Lašana Linč njegovu ženu Ritu.

Trejler na linku.

Nedelja, 25. februar – 20 časova – domaći igrani film „Sunce mamino“

O filmu:

„Sunce mamino“ je topla i melanholična ljubavna komedija o odrastanju tinejdžera na ulicama i krovovima Beograda. Relja Noveski, neobični i do ludila zaljubljeni sedamnaestogodišnjak, pokušava na sve načine da smuva devojku, koristeći čak i organizaciju bakine sahrane. Dok manevriše između ljubavi i smrti, pokrenuće čitav niz događaja, nerazjašnjenih odnosa i emocija. Čudesno putovanje koje u gledaocu gotovo neizbežno budi sećanja na odrastanje, ljubav i tugovanje u sasvim ličnom, intimnom univerzumu. Film otkriva Beograd i neke njegove skrivene delove na potpuno nov i originalan način, koji će svojom kreativnošću i svežinom iznenaditi čak i one koji su sigurni da svaki deo ovog grada dobro poznaju.“

Scenario i režija: Kosta Đorđević

Uloge: Pavle Čemerikić, Branka Katić, Denis Murić, Alisa Radaković, Pavle Mensur, Dubravka Kovjanić

Pesma iz filma „Ti i ja“ – Nipplepeople

Trejler na linku.

Humanitarna baletska predstava „Aladin“

Nakon decembarske premijere u Kulturnom centru Zrenjanina na Velikoj sceni u četvrtak, 22. i petak, 23. februara u dva termina od 9.30 i 12 časova biće izvedena dečja baletska predstava „Aladin“. Predstava je urađena u produkciji i adaptaciji baletskog studija Stejdž (Stage) po motivima istoimene bajke i filma iz 2019-te godine. U ovoj bajci, ispunjenom  muzikom, osim zabavnog, predstava ima i poučan karakter. Igrači-deca, predstavljaju likove ne samo pokretom, već pevanjem i glumom. Predstava je humanitarnog karaktera. Organizuje je baletski studio „Stage“ u saradnji sa Kulturnim centrom Zrenjanina i udruženjem „Budimo ljudi“.

Izložba „Sveti novomučenici jasenovački u svetlosti Vaskrsenja“

Izložba  pod nazivom ,,Sveti novomučenici jasenovački u svetlosti Vaskrsenjaʼʼ koju čine radovi monahinje Marije (Antić), pripadnice sestrinstva srpskog pravoslavnog manastira Rođenja Svetog Jovana Krstitelja (Jasenovac, Hrvatska) biće otvorena u Kulturnom centru Zrenjanina, u četvrtak, 22. februara u 19 časova. Izložba sadrži  26 radova monahinje Marije koja jednu od najbolnijih tema poput stradanja i patnje stavlja u okvir hrišćanskog učenja, promišljanja i sopstvene posvećenosti veri, predstavljajući  stradanja u Jasenovcu. Radovi su urađeni u tehnici akvarela i grafike i kako se navodi, autorka na savremen način predstavlja duše jasenovačkih mučenika u činu Vaskrsenja. Izložbu organizuje udruženje „Svetosavlje“ uz podršku Kulturnog centra Zrenjanina. Postavka će biti otvorena za  posetioce do 12. marta 2024.

Koncert kvarteta „Eolian“

Koncert kvarteta „Eolian“ biće održan u subotu, 24. februara u 18 časova u Baroknoj sali Gradske kuće. Kvartet čine flautistkinje Tamara Cvejić, Katarina Milošević, Milica Jević i Svetlana Petrović. Pored klasičnog repertoara za flautu na programu će se naći i dela domaćih kompozitora. Koncert će biti realizovan uz pomoć dodeljenih sredstava iz Fonda za kulturna davanja SOKOJ-a za 2023.godinu i u saradnji sa Kulturnim centrom Zrenjanina. Ulaz je slobodan.

Iz kvarteta o koncertu  naveli su sledeće:

„Dobrodošli u Svet flaute – svet duhovne raskoši, bogatstva i lepote!“, rečenica je kojom profesor Ljubomir Dimitrijević, naš učitelj, pozdravlja publiku na svakom koncertu. Sledeći njegovu želju za širenjem i negovanjem zvuka flaute, kroz kamerno muziciranje, pozajmile smo je kao moto. Kvartet „Eolian“ postoji već dugi niz godina a njegove sadašnje članice su Tamara Cvejić, Katarina Milošević, Milica Jević i Svetlana Petrović. Naziv je dobio po Eolu, bogu iz grčke mitologije, koji je božanski čuvar vetrova i kralj mitskog ostrva Eolije. Pored klasičnog repertoara, koji kvartet neguje, na koncertu „Eolian i domaći autori“ biće izvedena dela I. Jevtića, D. Brkića, V. Tošića, Z. Vaude, R. Buljančevića, J.Sigeti, kao i premijerno izvođenje kompozicije „No More Dreaming of Identity’s Dream“ S. Mezeija, koja je napisana za naš kvartet.

Pozorišna predstava „Stid“ amaterskog pozorišta „Jovica Jelić“ iz Banatskog Karađorđeva

U nedelju, 25. februara u 18 časova na Velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina amatersko pozorište „Jovica Jelić“ iz Banatskog Karađorđeva izvešće predstavu „Stid“  urađenoj po tekstu Petra Petrovića Pecija i u režiji Milana Martinovića. U predstavi igraju: Simo Bikić, Anastazia Glumac, Goran Budisavljević. Gordana Galović i Nikola Knežević. Karte po ceni od 200 dinara prodaju se na biletarnici Kulturnog centra od utorka, 13. februara radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

O predstavi

Kako se navodi predstava «Stid»  je priča o ljubavi na selu u staroj Liki u vreme kada je stid još postojao. U strogim moralnim okvirima ljubav je bila još intenzivnija i romantičnija. Ovo je priča o vrednosti koju savremeno društvo nažalost gubi.

Prezentacija projekta učenika zrenjaninske gimnazije „Trebinje – Grad Sunca u očima zrenjaninskih gimnazijalaca

Prezentacija projekta učenika Zrenjaninske gimnazije „Trebinje –  Grad Sunca u očima zrenjaninskih gimnazijalaca“ biće održana u okviru tribinskog programa Kulturnog centra Zrenjanina u utorak, 27. februara u 18 časova. Projekat će predstaviti  učenici  i profesorke gimnazije Nadežda Lazić i Danijela Grbić. Moderator je Đorđo Prstojević, urednik programa.

Mjuzikl “Vesele devojke“

Mjuzikl  „Vesele devojke“ biće izveden u utorak, 5. marta na Velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina sa početkom u 20 časova.  Reč je o svojevrsnom muzičko-scenskom spektaklu koji je adaptacija istoimenog američkog mjuzikla urađenog u  režiji Radeta Vukotića. Kako se navodi to je priča o šest najboljih drugarica iz detinjstva koje se ponovo okupljaju na devojačkoj večeri u čast udaje ćerke jedne od njih. Osim svima dobro znanih muzičkih numera poput “Andrea”, “Apsolutno tvoj”, “Hajde da ludujemo”, “Jutro je”… (muzička saradnja: Vasil Hadžimanov), predstavu čini zanimljivom i dramski sukob između dve drugarice u koji su  upletene,  i sve druge. Prepliću se životne priče pet različitih žena – priče o sreći i ljubavi, prijateljstvu i poverenju, ali i nezadovoljstvu i neostvarenosti.

Uloge tumače: Tijana Dapčević, Maja Brukner, Zorana Pavić, Jelena Đukić, Ivana Peters i Svetlana Sretenović.

Karte po ceni od 1500 dinara prodaju se na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina od 5. februara radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

Informacije o prodaji karata: 023/566712 i 063/562783

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px