Poseta Melencima, u okviru aktivnosti “Da nam sela budu bliža” – najveća ulaganja u prethodnom periodu u OŠ “Dr Boško Vrebalov”

Melenci - Da nam sela budu bliža

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, sa saradnicima, posetio je danas Melence, sedamnaestu stanicu u okviru drugog ciklusa aktivnosti “Da nam sela budu bliža”.

Nakon radnog sastanka s predstavnicima mesne zajednice, gradonačelnik je obišao OŠ “Dr Boško Vrebalov”, u čiju su infrastrukturu tokom poslednjih nekoliko godina uložena značajna sredstva, a u toku su završni radovi na stavljanju u funkciju novog gasnog generatora.

Govoreći o potrebama meštana najvećeg sela na gradskoj teritoriji, o čemu se čulo tokom sastanka, gradonačelnik Simo Salapura rekao je da je u planu je da se asfaltira Lenjinova ulica, dok je u prethodnom periodu asfaltirana Čapajeva ulica. Kada je u pitanju ekologija, po njegovim rečima, od Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine dobijena su sredstva u iznosu od 16 miliona dinara i zahvaljujući njima biće očišćena deponija u ovom naseljenom mestu.

– Ono što je jako bitno, bila su velika ulaganja u školi, blizu 20 miliona dinara, udruženim sredstvima Pokrajinske vlade i Grada Zrenjanina. 

Postavljen je moderan, višenamenski sportski teren, sa savremenom podlogom, u vrednosti od 6 miliona dinara. Takođe, uradili smo i gasni generator, kao još jedan korak ka unapređenju energetske efikasnosti ove zgrade, u vrednosti oko 13 miliona dinara. Sami radovi su u završnici i verujem da će ova škola na ovaj način imati bolje i efikasnije grejanje, samim tim ostvariti i uštedu, jer su se do sada grejali na naftu. Ono što je takođe bitno, jeste da je nastavnik razredne nastave u ovoj školi, Ivana Šuput, među prvim dobitnicima nagrade “Nestor Dimitrijević”, za postignute rezultate u oblasti obrazovanja, i drago mi je što možemo da posetimo ovaj kolektiv koji dobro funkcioniše – kazao je gradonačelnik Salapura.

Gradonačelnik je, na novom sportskom terenu u dvorištu škole, pozdravio mlade melenačke sportiste, učenike škole i čestitao im na uspesima i osvojenim medaljama, a neki od njih su i demonstrirali svoje sportsko umeće. Posetio je potom i predškolsku grupu, pri vrtiću u školi.

Natalija Makivić, direktorka OŠ “Boško Vrebalov” ističe da trenutno nastavu pohađa 460 učenika, ali da je to broj koji neprekidno varira, jer ova škola prednjači u broju učenika koji su kineski i ruski državljani.

Ivana Stojkov, predsednica Mesne zajednice “Melenci”, izjavila je da je u planu za naredni period asfaltiranje još jedne ulice, takođe, završetak treće faze obnove Bibićeve kuće u centru sela

– Sva projektna dokumentacija je gotova, a ono što još očekujemo da se reši u predstojećem periodu, od strane JKP “Vodovod i kanalizacija”, je problem sa kišnom kanalizacijom. Takođe, veoma važno za Melence je da se otvori i jaslena grupa pri školi, čim se budu rešili imovinsko-pravni problemi oko lokacije, koji trenutno predstavljaju jedinu prepreku – istakla je ona.

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px