Povodom Međunarodnog dana porodice održana tribina pod nazivom SRCE ZA PORODICU [FOTO]

Zrenjanin - Međunarodni dan porodice

Povodom Međunarodnog dana porodice, koji se od 1994. godine obeležava svake godine 15. maja,  večeras je u Velikoj sali Gradske kuće održana tribina pod nazivom „Srce za porodicu“. Kako je rečeno, cilj tribine jeste da se građanima Zrenjanina predstavi institucionalna podrška porodicama sa decom na ranom uzrastu, od rođenja do polaska u školu.

– Tribinu organizujemo upravo na današnji dan, Međunarodni dan porodice, kako bismo skrenuli pažnju na važnost porodice i kako bismo pomogli roditeljima koji danas u ovim, da kažem modernim vremenima, kada se susreću i sa novim tehnologijama, sa demografskim promenama i uopšte društvenim promenama, povećaju svoje kapacitete i kako bi bolje i lakše odgajali svoju decu – kazala je direktorka Centra za socijalni rad Olivera Lisica.

U radu ovog skupa učestvovali su predstavnici Grada Zrenjanina, Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“, Predškolske ustanove Zrenjanin, Zavoda za javno zdravlje, Centra za socijalni rad Grada Zrenjanina, Centar za pružanje usluga socijalne zaštite Grada Zrenjanina – Most, diplomirani defektolozi i specijalisti za ranu intervenciju.

– Ono što hoćemo da promovišemo i ono što smo počeli da radimo jesu usluge koje proističu iz multisektorske saradnje svih ovih institucija. Hoćemo da kažemo roditeljima gde mogu da se obrate ako im je potrebna bilo kakva pomoć jer znamo da mnogo stvari može da se reši ako se na vreme obrati za pomoć, a hoćemo i da čujemo roditelje, šta je ono što je njima potrebno kako bismo kod uspostavljanja ovih usluga mogli bolje da procenimo šta još možemo da uradimo da bi ove usluge bolje funkcionisale – navela je ona.

Ukazavši na važnost porodice Olivera Lisica rekla je da porodica predstavlja najvažniji životni okvir odrastanja, vaspitavanja i socijalizacije.

– Danas, na Međunarodni dan porodice smo na to i ukazali, kao i na to da svi mi nudimo pomoć i podršku– kazala je ona.

Izrazila je zahvalnost Gradu Zrenjaninu koji je prepoznao potrebu za delovanjem kroz  projekte koje promovišu još bolju multisektorsku saradnju i okupio je predstavnike institucija,  angažovao dodatna sredstva i pokrenuo aktivnosti brige o porodici.

O radu ustanova govorile su Slađana Stanić, glavna sestra Polivalentne patronažne službe Doma zdravlja „dr Boško Vrebalov“,  dr Jelena Medić Simovljević doktor specijalista socijalne medicine Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin, Emilija Kralj master defektolog oligofrenolog, specijalista ranih intervencija zaposlena u Osnovnoj i srednjoj školi „9. maj“, kao i Tatjana Lojović, pomoćnik direktora Predškolske ustanove Zrenjanin,  Aleksandra Majstorović diplomirani pedagog, stručni radnik i supervizor u Centru za socijalni rad u službi za decu i mlade, Nevena Montresor diplomirani psiholog i direktor Centra za pružanje usluga socijalne zaštite grada Zrenjanina „Most“,  Dragana Kovrlija diplomirani pedagog i stručni radnik u savetovalištu „Most“ i Jelena Dragić načelnica odeljenja društvenih delatnosti Gradske uprave grada Zrenjanin.

U svom obraćanju načelnica je predstavila niz mera populacione politike koje Grad Zrenjanin sprovodi, od rođenja deteta, do stipendiranja učenika i studenata i ujedno pozvala predstavnike institucija na zajednički razgovor kako bi predložili nove mere kojima bi se unapredila dosadašnja podrška porodicama.

Tekst: Ljiljana Stupar/zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px