Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa – Crveni krst Zrenjanin

Ečka – Crveni krst

Podelite vest

Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa13. oktobar, utvrđen je 1989. godine od strane Generalne skupštine Ujedinjenih nacija kao dan promocije globalne kulture smanjenja rizika od katastrofa. Ovaj dan ima za cilj da podigne svest lokalnih zajednica o rizicima sa kojima se suočavaju kao i na aktivniju ulogu u smanjenju rizika, prevenciji i pripremljenosti na odgovor na prirodnu katastrofu.

Crveni krst Zrenjanin je povodom obeležavanja 13. oktobra, realizovao aktivnosti u cilju povećanja svesti o značaju smanjenja rizika od elementarnih nepogoda i drugih opasnosti u lokalnoj zajednici.

Učenicima OŠ „Dr Aleksandar Sabovljev“ u Ečki, stručni saradnik Željko Bugarski i volonteri Crvenog krsta Zrenjanin su održali plenarna predavanja na temu „Poziv hitnim službama i porodični plan evakuacije“.

Nakon realizovanih predavanja, u saradnji sa Vatrogasno spasilačkim bataljonom i pripadnicima Jedinice Civilne zaštite opšte namene, organizovana je vežba evakuacije u OŠ „Dr Aleksandar Sabovljev“ u Ečki. Učenici i zaposleni u školi su i praktično provežbali plan evakuacije iz škole u slučaju požara.

Učenicima OŠ „Petar Petrović Njegoš“ održana su  predavanja kojima je sprovedena kampanja podizanja svesti na temu smanjenja rizika i ublažavanju posledica od elementarnih nepogoda i drugih opasnosti. Radom na punktovima, edukacijom su obuhvaćeni učenici svih pet odeljenja trećih razreda koji su između ostalog naučili pravilan način pozivanja hitnih službi i postupke bezbednog ponašanja u slučaju požara.

310810987 3591715471059217 5658680915080532766 n

Izvor: Crveni krst Zrenjanin

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px