Obeležen Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara i Međunarodni dan babica

Zrenjanin – Opšta bolnica

Podelite vest

Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara – 12. maj i Međunarodni dan babica – 5. maj obeleženi su u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ Zrenjanin svečanim skupom i uručenjem priznanja odeljenjima.

Glavna sestra Bolnice – Andrijana Santovac i glavna sestra Službe ginekologije i akušerstva – Kristina Pjevac su pozdravile skup, čestitale praznik svim medicinskim sestrama, tehničarima i babicama prisetivši se teškog perioda za nama, zalaganja svih zaposlenih u prevazilaženju svih nedaća, problema i specifičnosti za vreme pandemije.

Direktor Opšte bolnice Zrenjanin, dr Igor Kitaresku je ukazao na značaj ove profesije i požrtvovanost i posvećenost svih koji se njome bave.

Međunarodni dan medicinskih sestara se obeležava 12. maja svake godine u znak sećanja na datum rođenja Florens Najtingel, začetnice modernog sestrinstva. Florens Najtingel je rođena u Firenci (Italija) 12. maja 1820. godine. Ona se celog života borila za unapređenje svoje profesije i prava žena. Nakon školovanja prijavila se za odlazak u Tursku, gde je sa grupom od 38 medicinskih sestara brinula o ranjenicima i to je bila prva grupa žena, koje su kao medicinski radnici otišli na front. Reforme i mere u sanitetskoj službi i nezi ranjenika i bolesnika, koje je ona uspostavila pre više od jednog veka i danas se koriste.

dan medicinski sestara 1

Priznanja za rad i zalaganje dobila su sledeća odeljenja i odseci: Infektivno odeljenje, Infektologija 2, Odsek za prevenciju i suzbijanje bolničkih infekcija, Odsek hemodijalize, Odeljenje kliničke patologije, Odeljenje za zbrinjavanje i prijem urgentnih stanja, Odeljenje radiologije, Odeljenje biohemijske laboratorije i Služba ginekologije i akušerstva.

Glavna sestra, Andrijana Santovac ističe da ove godine nije nagrađen ni jedan pojedinac, već samo odeljenja. Zaposleni cele ustanove su učestvovali u radu Infektologije 2 i Infektivnog odeljenja, tako da su ta priznanja ujedno i njihova.

dan medicinski sestara 2

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px