Obeležen Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara i Međunarodni dan babica

Zrenjanin – Opšta bolnica

Podelite vest

Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara – 12. maj i Međunarodni dan babica – 5. maj obeleženi su u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ Zrenjanin svečanim skupom i uručenjem priznanja odeljenjima.

Glavna sestra Bolnice – Andrijana Santovac i glavna sestra Službe ginekologije i akušerstva – Kristina Pjevac su pozdravile skup, čestitale praznik svim medicinskim sestrama, tehničarima i babicama prisetivši se teškog perioda za nama, zalaganja svih zaposlenih u prevazilaženju svih nedaća, problema i specifičnosti za vreme pandemije.

Direktor Opšte bolnice Zrenjanin, dr Igor Kitaresku je ukazao na značaj ove profesije i požrtvovanost i posvećenost svih koji se njome bave.

Međunarodni dan medicinskih sestara se obeležava 12. maja svake godine u znak sećanja na datum rođenja Florens Najtingel, začetnice modernog sestrinstva. Florens Najtingel je rođena u Firenci (Italija) 12. maja 1820. godine. Ona se celog života borila za unapređenje svoje profesije i prava žena. Nakon školovanja prijavila se za odlazak u Tursku, gde je sa grupom od 38 medicinskih sestara brinula o ranjenicima i to je bila prva grupa žena, koje su kao medicinski radnici otišli na front. Reforme i mere u sanitetskoj službi i nezi ranjenika i bolesnika, koje je ona uspostavila pre više od jednog veka i danas se koriste.

dan medicinski sestara 1

Priznanja za rad i zalaganje dobila su sledeća odeljenja i odseci: Infektivno odeljenje, Infektologija 2, Odsek za prevenciju i suzbijanje bolničkih infekcija, Odsek hemodijalize, Odeljenje kliničke patologije, Odeljenje za zbrinjavanje i prijem urgentnih stanja, Odeljenje radiologije, Odeljenje biohemijske laboratorije i Služba ginekologije i akušerstva.

Glavna sestra, Andrijana Santovac ističe da ove godine nije nagrađen ni jedan pojedinac, već samo odeljenja. Zaposleni cele ustanove su učestvovali u radu Infektologije 2 i Infektivnog odeljenja, tako da su ta priznanja ujedno i njihova.

dan medicinski sestara 2
Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022