Međunarodni dan dece se obeležava danas 1. juna ali i 20. novembra

Zrenjanin – Međunarodni dan dece

Svakog 1. juna u svetu se obeležava Međunarodni dan dece. Ovaj datum je ustanovljen 1925. godine na prvoj Svetskoj konferenciji o dobrobiti dece u Švajcarskoj. Ovaj dan ima za cilj da javnost upućuje na obaveze društva prema deci kao i na sve ono sa čime se deca danas suočavaju.

Sličan ovakav događaj obeležava se i 20. novembra, kao praznik koji je usvojen u Ujedinjenim nacijama 1954. godine, i koji promoviše dobrobiti dece širom sveta.

Iako je detinjstvo bezbrižno, radosno, maštovito i beskrajno kreativno životno doba, i deca kao i odrasli imaju neke svoje brige, ma koliko one odraslima delovale bezazleno.

Kao najbitnija stvar, deca ne vole da ih odrasli tretiraju kao male, već da u njima vide ličnosti i da se tako i odnose u komunikaciji sa njima. Deca traže i žele da ih pitaju za mišljenje, poštuju njihove odluke i da prihvataju njihovu pomoć.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px