Predstavljanje međunarodnog Erasmus plus projekta „Train2Sustain“

Zrenjanin – Narodni muzej

Predstavljanje Erasmus plus projekta pod nazivom „Train2Sustain“ održaće se u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanina, u petak, 28. aprila, sa početkom u 11 h. Radi se o prvom Erasmus plus projektu u kojem Muzej učestvuje, u saradnji sa partnerskim organizacijama: „Art Mine“ (Austrija), „Gain&Sustain: Europe“ (Austrija), „Zveza Mink Tolmin“ (Slovenija) i „Solidarity tracks“ (Grčka). Menadžerka projekta je Jelena Gvozdenac Martinov, slikarka viši restaurator, finansijski saradnik za upravljenje projektom je Gordana Dukić, a saradnik Muzeja na ovom projektu bila je i Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“, bibliotekari Vlada Tot i Tanja Graovac.

Projekat se bavi uticajem koji je pandemija virusa Covid-19 imala na institucije iz oblasti kulture i kulturnih industrija, kako na radnike u kulturi, tako i na umetnike i edukatore, i to iz ugla rada sa mladima. Prema podacima UNESCO (2020), 60 % aktivnosti ustanova kulture moralo je biti otkazano ili izmenjeno, što je otvorilo pitanja digitalizacije umetnosti i premeštanja događaja u digitalni prostor, na koja je projekat „Train2Sustain“ ponudio odgovore.

Erasmus plus projekat „Train2Sustain“ imao je nekoliko ishoda i više edukativnih aktivnosti tokom 24 meseca trajanja, u periodu od 2021. do 2023. godine. Finalni proizvod projekta je kreiranje internet stranice www.Train2Sustain.net , na kojoj su dostupni svi podaci o partnerskim organizacijama, kao i svi rezultati projekta:

DIGITALIZACIJA UMETNOSTI I KULTURE – realizovano je 12 različitih događaja i aktivnosti u kulturi, i data im je digitalna forma! Od izložbi i radionica za mlade do koncerata!

ON LINE VODIČ – detaljno uputstvo kako se digitalizuje neki događaj, od tehničkih preduslova za realizaciju, preko procene efekata organizovanja događaja online , do toga šta bi se moglo bolje uraditi!

KAKO SMO PREŽIVELI COVID 19 – osam mladih evropskih umetnika ispričali su svoju priču o tome kako je i da li je njihov život promenila pandemija.

KREIRALI SMO INTERNET STRANICU – Train2Sustain.net

BRZI INTERAKTIVNI UPITNIK – nudi pomoć mladim umetnicima koji žele da saznaju šta im je potrebno da bi svoja dela učinili dostupnim i u digitalnom prostoru, a organizatorima kulturnih aktivnosti nudi odgovore na pitanja kako da realizuju digitalni događaj.

EDUKATIVNE AKTIVNOSTI – obuke mladih umetnika kako da razviju svoje digitalne veštine, obuke mentora koji rade sa mladima.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px