Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležen u Zrenjaninu

Zrenjanin - Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Povodom 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura upriličio je danas prijem za predstavnike udruženja invalida sa teritorije grada Zrenjanina.

Prijemu su prisustvovali i zamenik gradonačelnika Saša Santovac,  načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Jelena Dragić i direktorka Centra za socijalni rad Zrenjanin Olivera Lisica.

Poštu stradalima tokom ratnih sukoba na tlu nekadašnje Jugoslavije odali su predstavnici Garnizona Zrenjanin, Grada Zrenjanina i Srednjobanatskog upravnog okruga. Poštu su odali i predstavnici Organizacije ratnih vojnih invalida i vojnih penzionera, Organizacije rezervnih vojnih starešina, Udruženja ratnih dobrovoljaca oslobodilačkih ratova 1912-1918, njihovih potomaka i poštovalaca i Udruženja srpskih ratnih veterana i porodica poginulih.

Gradonačelnik Salapura ukazao je da se na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, koji se obeležava svake godine na današnji dan, čitavom društvu posebno skreće pažnju na probleme i potrebe osoba sa invaliditetom.

– Kao i svake godine trudimo se da imamo dijalog i otvoren razgovor sa našim predsednicima udruženja osoba sa invaliditetom. Obeležavanje je zvanično jedan dan u godini, ali moramo imati na umu da su takve osobe pored nas svakoga dana, tokom cele godine, i u tom smislu o njihovom položaju moramo neprestano razmišljati. Oni su naše komšije, oni žive sa nama, pored nas su i jako nam je bitno da čujemo njihove potrebe i sugestije, kao i neka pitanja koja se tiču njihove oblasti, rekao je gradonačelnik i dodao da ono što je interesantno, jeste da se kroz godišnje konkurse, sufinansiraju programi organizacije osoba sa invaliditetom.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022