Gradonačelnik učestvovao na medijskom predstavljanju Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam

Novi Sad - Medijsko predstavljanje

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura učestvovao je juče, u Pokrajinskoj vladi u Novom Sadu, na medijskom predstavljanju povodom predstojećeg 45. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, a koje je organizovao Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam. Tom prilikom, resorni pokrajinski sekretar dr Nenad Ivanišević, koizlagači i partneri, govorili su o zajedničkom nastupu i značaju učešća na ovoj najvećoj regionalnoj smotri turizma i turističkih potencijala.

Grad Zrenjanin nosilac je prestižne oznake kvaliteta “Najbolje iz Vojvodine” za manifestaciju “Dani piva” i gradonačelnik Zrenjanina zahvalio se pokrajinskom sekretarijatu zbog poziva za učešće na današnjem predstavljanju. Izrazio je i zadovoljstvo što se naš grad nalazi među onima koji na najbolji način promovišu pokrajinu, njene turističke potencijale i što će se na Sajmu turizma nalaziti u okviru paviljona AP Vojvodine, odnosno Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

“Kada je u pitanju brend “Najbolje iz Vojvodine”, naši “Dani piva” su jedna od najstarijih i najmasovnijih manifestacija te vrste u našoj zemlji, ove godine održaće se 39. put, datum je od 6. do 11. avgusta, a sledeće nas očekuje veliki jubilej, 40 godina trajanja manifestacije. U bogatoj lepezi ponude tokom “Dana piva” ima za svakoga po nešto, za sve ukuse i starosno doba”, rekao je gradonačelnik i dodao da turističku ponudu Grada Zrenjanina ne čini samo ta najveća manifestacija.

“Trudimo se da razvijamo i sportski i kongresni i manifestacioni turizam, a posebno mi je drago što smo u protekla dva vikenda zabeležili rekordnu posetu na dve manifestacije koje promovišu turizam, tradiciju i gastronomsku ponudu – Festival “Beloblatska kobasica” i festival čvaraka u Mužlji, gde smo imali više desetina hiljada posetilaca. Evidentno je da taj gastronomski pristup ima svoje poklonike na teritoriji Vojvodine, uz multinacionalnu prisutnost koja je sigurno nešto što nas izdvaja od ostalih”, poručio je gradonačelnik Salapura u najavi učešća Zrenjanina na Sajmu turizma u Beogradu, od 22. do 25. februara.

Pokrajinski sekretar Ivanišević istakao je da će sekretarijat, zahvaljujući pre svega odličnoj saradnji s Garancijskim fondom AP Vojvodine, biti prisutan na 45. Sajmu turizma i da će jedan od njegovih partnera ove godine biti i zemlja Indija.

“U pitanju je najmnogoljudnija zemlja sveta, s najvećim privrednim rastom i zemlja koja je oduvek prijateljski nastrojena prema našoj domovini. Naš nastup ćemo podeliti u dva segmenta, prvi će biti paviljon sekretarijata, gde će se tokom prva dva dana predstaviti nosioci oznake “Najbolje iz Vojvodine”, trećeg dana će se predstaviti budućnost turizma i ugostiteljstva na teritoriji Vojvodine, naši partneri sa novosadskog univerziteta i poslednjeg dana će se predstaviti udruženja građana, gde hoćemo da pokrenemo svu šarolikost pokrajine, kulturu svih naših naroda, koji čine biće Vojvodine. U drugom segmentu, posebno važnom za turističku ponudu Vojvodine, biće postavljena “Vinska ulica”, na kojoj će se predstaviti najmanje dvadeset proizvođača vina”, rekao je Ivanišević.     

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare obratili su se, kao predstavnici partnera pokrajinskog sekretarijata, i direktor Garancijskog fonda Vojvodine Đorđe Raković, direktor Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu dr Lazar Lazić, kao i vlasnik “Vinarije Vinčić” iz Erdevika i predstavnik Udruženja vinara “Srem – Fruška Gora” Aleksandar Vinčić.

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Град Зрењанин је суфинансирао пројекат „Волим Зрењанин – лепша страна града“ а ставови у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града Зрењанина.

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px