Dođite da se provedemo i da budemo humani, Matea poziva drugare na svoj rođendan!

Zrenjanin – Matea Ballani

Podelite vest

Zbog svog zdravstvenog stanja, devojčica Matea Ballani iz Zrenjanina prvih sedam godina nije mogla da slavi rođendan. Zato je, zajedno sa svojim roditeljima, odlučila da će, kad to bude moguće, njeni rođendani izgledati malo drugačije.

I tako već četiri godine Mateini rođendani su prilika da se gosti na njemu lepo provedu ali i pokažu svoju najhumaniju stranu. Ove će godine Matea proslaviti svoj 12. rođendan.

U nedelju, 4. septembra, u 10 časova rođendansko slavlje biće održano u Plankovoj bašti a ukoliko vreme ne bude lepo, u Kulturnom centru. Na rođendan su pozvani svi. Osim dece, i svi oni koji imaju želju i potrebu da budu humani i solidarni. Gosti će biti i zrenjaninske Sovice mudrice, i plesna grupa Naca, i mešoviti inkluzivni hor ISON iz Novog Sada i članovi Udruženja paraplegičara.

matea balani
Matea Balani, foto: Otilia Buheker Ilić

Na rođendanu će radionice za najmlađe držati pet akademskih slikara, biće tu i mladi talentovani muzičari. Predviđeno je i da se naprave tri humanitarna ćoška. U jednom će mališani moći da ostave muzičke instrumente koje više ne sviraju i ne trebaju im a drugi ćošak predviđen je za knjige. U trećem humanitarnom ćošku oslikavaće se majice po želji a novac će biti doniran u humanitarne svrhe.

Kao i svake godine, pokloni nisu predviđeni. Umesto poklona za Mateu, biće postavljena kutija u kojoj svako od gostiju, samo ako želi, može donirati novac u skladu sa svojim mogućnostima. Taj će novac otići tamo gde je najpotrebnije.

Ovu nesvakidašnju proslavu rođendana, kao i prethodnih četiri, podržali su članovi Unije poslodavaca Zrenjanina, pa će biti sendviča, sokića, kolača. Svako ko želi da pruži podršku organizaciji ovog događaja, može se javiti Gorjani Ponjević Ballani putem mejla woodplanet@libero.it

Dođi da se provedemo i da budemo humani, pozvala je Matea drugare na svoj rođendan.

Dobrodošli su svi koji žele da se druže, zabave i budu humani. Oni koji ne mogu da budu deo slavlja, mogu donirati onoliko koliko mogu i žele, i biti sigurni da će novac otići tamo gde je najpotrebnije. Matea je pre dve godine dobila nagradu za mlade filantrope koju dodeljuje Fondacija „Trag“ i tako je, tada devetogodišnja Zrenjaninka, postala najmlađa dobitnica ove prestižne nagrade.

Portal volimzrenjanin.com

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

  1. pozdravljam način organizacije rodjendana matee koji je istovremeno i zabava i humana akcija jer prikupljen novac odlazi onima kojima je najpotrebniji pozdravljam ovakve akcije

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px