Manifestacija „Đurđevdanski dani 2023“ otkazana. Humanitarna prodaja se pomera za ponedeljak

Žitište – Đurđevdanski dani 2023

Prodaja slatkih kolača, slanih peciva i ostalih poslastica koje će pripremiti članice udruženja žena „Đurđevdan“, biće pomereno za ponedeljak, 8.maj od 9:00 do 12:00 časova, i štandovi će biti postavljeni na trgu, umesto ispred hrama Svetog velikomučenika Georgija u Žitištu.

Prvobitno je bilo planirano da sav prihod od prodaje bude usmeren za izgradnju Duhovnog centra u porti našeg hrama, ali smo sada zbog nesreće koja je zadesila našu zemlju, promenili datum, mesto prodaje i svrhu uplate prikupljenih sredstava, kažu organizatori.

Sva sredstva će biti uplaćena na račun OŠ „Vladislav Ribnikar“ iz Beograda, za namenu prevazilaženja trauma školske dece koja su preživela monstruozan napad.

Udruženje „Begej Sveti Đurađ 1319“ je izdvojilo 50000 dinara i doniralo udruženju žena „Ðurđevdan“ za potreban materijal od koga će se napraviti slana peciva, slatki kolači i ostale poslastice,  sa idejom da se za Ðurđevdan prodaje ispred hrama Svetog velikomučenika Georgija u Žitištu. 

Sav prihod od prodaje je bio planiran za izgradnju Duhovnog centra u porti Hrama Svetog velikomučenika Georgija. Međutim, nakon proglašenja trodnevnog dana žalosti, manifestacija „Đurđevdanski dani 2023“ je otkazana, dok su aktivnosti udruženja žena pomerene za ponedeljak 8.maja na trgu u Žitištu. Udruženje „Begej Sveti Đurađ 1319“ je donelo odluku da se sav prikupljeni prihod preusmeri na račun OŠ „Vladimir Ribnikar“, za pomoć školskoj deci u prevazilaženju trauma nakon monstruoznog napada na đake u toj školi.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022