Manifestacija “Dani Srpske u Srbiji” održana u Zrenjaninu [FOTO]

Zrenjanin – Dani Srpske

Podelite vest

“Dani Srpske u Srbiji” i u Zrenjaninu: za intenziviranje saradnje među mladima s obe strane Drine

Manifestacija “Dani Srpske u Srbiji”, koja se ove godine organizuje od 8-14. septembra, održana je juče i u Zrenjaninu, jednom od deset gradova domaćina u našoj zemlji. Projekat pod tim nazivom pokrenut je 2013. godine sa idejom da se Srbiji i njenim građanima na nov i jedinstven način predstavi Republika Srpska i njeni potencijali.

dani srpske zrenjanin 011
Simo Salapura i Mlađen Cicović

Zrenjanin je tom prilikom posetila delegacija Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, u kojoj su bili šef Predstavništva Mlađen Cicović, Tatjana Duvnjak, samostalni stručni saradnik za promocije, planiranje i unapređenje rada Predstavništva i Jelena Kusmuk, samostalni stručni saradnik za razvoj i unapređenje privredne saradnje. Ugostio ih je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura sa saradnicima, zamenikom Sašom Santovcem i pomoćnicom Cicom Vučković.

Razgovaralo se o dosadašnjoj saradnji između grada Zrenjanina i gradova u Srpskoj, a dogovoreni su i neki naredni koraci u tom pravcu.

Mlađen Cicović istakao je da je svaki dolazak u Zrenjanin za njega predstavlja nešto posebno, pre svega zbog činjenice da u našem gradu i okolini živi puno ljudi poreklom s prostora Republike Srpske. 
– Danas smo po sedmi put u Zrenjaninu u okviru manifestacije “Dani Srpske u Srbiji”, i s rukovodstvom grada razgovarali smo kako da međusobnu saradnju gradova i opština podignemo na još veći nivo, imajući u vidu činjenicu da Zrenjanin ima potpisana tri sporazuma o saradnji s gradovima i opštinama u Republici Srpskoj. Dogovorili smo da ta saradnja bude usmerena, pre svega, ka mladima, studentima, istaknutim umetnicima i privrednicima, jer to će biti garancija da će naša saradnja u narednom periodu biti čvršća i bolja nego sada – kazao je Cicović i dodao da je primarna uloga Predstavništva da promoviše Republiku Srpsku i njene vrednosti, ali i da podstiče i jača saradnju sunarodnika s obe strane Drine.

Cicović je još naveo da je dogovoreno da se sa Kancelarijom mladih u Zrenjaninu pokrene inicijativa da studenti iz Republike Srpske u našem gradu obavljaju praksu.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura rekao je da je Zrenjanin aktivno uključen u organizaciju “Dana Srpske u Srbiji”, koja ove godine doživljava i jubilej – jednu decenicu od pokretanja. Ukazao je na dobru saradnju između grada Zrenjanina i bratskih gradova i opština u Srpskoj.
– Bratski gradovi su nam Trebinje, Laktaši i Bijeljina, sarađujemo i s Višegradom i Bilećom, ali i mnoga naseljena mesta na našoj teritoriji imaju neke bratske veze i korene u pojedinim krajevima Republike Srpske. Te veze su mnogo duže i dublje od ovog desetogodišnjeg perioda u kom se održava manifestacija i nastavićemo da ih održavamo i negujemo – rekao je gradonačelnik i dodao da u tom smislu prate ono što čine rukovodstva Srbije i Srpske, ne samo kada je u pitanju kulturna saradnja nego svaka oblast ekonomskog razvoja. 

dani srpske zrenjanin 026
koncert etno-grupe “Iva“ iz Doboja

U nastavku jučerašnjih dešavanja, u Kulturnom centru Zrenjanina održan je i koncert etno-grupe “Iva“ iz Doboja. Gosti iz Srpske imali su sjajan nastup u prepunoj sali i na najbolji način predstavili deo tamošnjeg umetničkog stvaralaštva.  

Programi desete jubilarne manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“ nastavljaju se u Nišu i Subotici, kao i turističkom ponudom u Novom Sadu.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Tekst: zrenjanin.rs

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px