Manifestacija „Dani roda“ održana juče u Tarašu. Selo dobilo novi mural posvećen rodama [FOTO]

Taraš – „Dani roda“

Manifestacija „Dani roda“ održana je juče 10. juna u Tarašu. Kako je i najavljeno program je bio bogatog sadržaja, kao i prethodnih godina.

Dodeljene su nagrade za najbolje pesme u Pesničkom višeboju, zlatno, srebrno i bronzano Prvojevo pero a takođe je organizovana likovna kolonija i oslikavanje murala tj zida kod terena u školskom dvorištu nakon čega je upriličena izložba dečijih crteža.

Povodom oslikavanja murala Nenad Stojkov, slikar iz Beograda je za portal volimzrenjanin.com rekao:

„Na poziv organizatora iz Taraša, Slobe i Saške, sa kojima zapravo sarađujemo zapravo od prve manifestacija „Dani taraških roda“, došli smo da oslikamo mural u dvorištu škole, a ovo je drugi put da oslikavamo mural u Tarašu, a kako ja imam skolu slikanja u Beogradu dva učenika sam poveo da pomognu u oslikavanju ovog murala pa su se njima, kao što vidite, priključila i deca iz Taraša.“

„Deca slikari u Tarašu su nam pripremila podlogu, ja ima izvučem konture i onda oni svi zajedno slikaju, jer kao što vidite ovde su se priključila i deca koja ne znaju da slikaju, ali to danas nije važno, a neka njihova ideja je da se osim ovog zida oslika još nekoliko zidova u selu,“ zaključio je Nenad.

„Meni je drago kad vidim ovoliko predivne dečice sa njihovim roditeljima a ovaj „Dan taraških roda“ je organizovan upravo zbog njih i oni su ti koji dočekuju našeg „Prvoja“ a to rade tako što na njegovoj banderi stave jedno veliko srce, nakon čega dođu i sve ostale rode. Pozdravio bih sve prisutne kao goste kao i meštane Taraša a svima bih poželeo da se i narednih godina nađemo u ovom ili u još većem broju,“rekao je Radivoje Krstin predsednik saveta Mesne zajednice Taraš.

taraske rode 054
Saška Marovac

Otvorivši manifestaciju prisutnima se obratila Aleksandra Saška Marovac, jedan od osnivača udruženja Taraške rode i organizator ove manifestacije:

„Zahvaljujem se svima koji su došli na našu skromnu manifestaciju, koju smo kako ste i čuli posvetili rodama i deci i moram reći da je uvek zadovoljstvo organizovati ovakav divan događaj. Pre svega smo zahvalni gradu Zrenjaninu i svim divnim ljudima koji pomažu održavanje ove manifestacije, a naravno uz nas su i ove godine PerSu marketi i Juvitana koja je obezbedila poklone za bebe.

Takođe bih se zahvalila i zrenjaninskoj Mesnoj zajednici Zeleno polje koja nam je pomogla u organizaciji. Nadam se da ćete se lepo provesti u Tarašu i da će nas vreme poslužiti do kraja programa. Hvala još jednom svima što ste došli i ulepšali nam ovaj dan.“

Za decu je organizovan edukativan i zabavan sadržaj da manifestaciju su ulepšali nastupi foklornih grupa, balerina, koncert hora Kulturnog centra, etno vašar, izložba i prodaja rukotvorina kao i prodaja domaćih taraških proizvoda. Novina u ovogodišnjoj manifestaciji je bilo i ,, Slamalište”- igralište od slame.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

2 Comments

  1. Lepo je bilo za decu i treba.ali bruka za organizatora tu je cvetalo crno trziste bez nadzora inspekcije alkohola napretek razbijenih flasa djubreta zar to deca da gledaju i ucce celu noc muzika voznja kolima pod alkoholom boze sakloni ovo vise necemo dozvoliti u tarosu.neponovilo se.

    • Програм манифестације је трајао до 18 часова, до тог времена је обезбеђена редарска служба, у смислу обезбеђења, као и пријава скупа у надлежној станици полиције и у том временском периоду није било никакве продаје нелегалног алкохола. По званичном завршетку манифестације организатори нису у могућности да било коме било шта забране, постоје институције и службе које се баве не легалном продајом алкохола и управљањем моторним возилом под дејством истог. Уколико било шта приметите од наведених не законитих радњи, предлажем да то пријавите надлежним институцијама. И да…мораћете се озбиљно потрудити да не дозволите овако лепу културну манифестацију у нај старијем селу у Банату. Све што организатори раде усмерено је у културни и образовни правац у смислу едукације и забаве младих и тако ће и остати. Здрави били!

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022