Maja Pandurov u Gradskoj bašti promovisala knjigu „Sve po spisku – neki drugi put“

U okviru Banatske bajke Maja Pandurov promovisala svoju sedmu knjigu

 Zrenjanin Maja Pandurov 

Promocija najnovije, sedme po redu knjige „Sve po spisku- neki drugi put“, Maje Pandurov, zrenjaninske književnice održana je pred mogobrojnom publikom u Gradskoj bašti u okviru manifestacije „Banatska bajka- leto u gradskoj bašti„.

maja pandurov sve po spisku 009
Promocija knjige Maje Pandurov
maja pandurov sve po spisku 001
Promocija knjige Maje Pandurov

Ovom prilikom autorka je obeležila i jubilej, 25 godina književnog rada. Knjiga je izdanje Kulturnog centra Zrenjanina u saradnji sa IP Media 023.

Prisutni su imali priliku da uživaju uz još dva vrhunska umetnika iz Novog Bečeja i Jagodine. Miloš Galetin i Bojan Miloradović su promovisali svoje najnovije knjige „Kad opet osetiš leto“ i „Akordima svetlosti“ . Od 22h je Veliki teatar Jagodina izveo urnebesnu predstavu „Muško ženski razgovori“.

O Maji Pandurov

Maja Pandurov (1975.) objavljuje prozu i poeziju u kontinuitetu od 1996. godine. Autorka je za sada sedam samostalnih knjiga i jedne ekološke bojanke. Zastupljena u zbornicima i književnim časopisima. Svoje pisanje je promovisala u Srbiji i u zemljama u regionu. Pored pisanja svoju kreativnost pokazuje i kroz slikanje, kratke filmove i spotove kao i bavljenje muzikom. Uspešno predvodi Banatski kulturni karavan. Privatni je preduzetnik, vlasnik firme IP Media 023 ( medijsko predstavljanje, komunikacija, odnosi sa javnošću i književno stvaralaštvo). Profesionalni novinar, rođena, radi, stvara i živi u Zrenjaninu u Banatu. Više detalja o njoj na pretraživaču i na njenom Fb profilu.

Maja je aktivna u kulturno-umetničkom, društvenom i medijskom životu grada Zrenjanina i regiona 25 godina. Po prvi put je objavila 1996. godine u zajedničkom zborniku „Takav smo svet“ u izdanju Kulturnog centra Zrenjanina kao jedna od mladih književnih nada. Tada su njen talent prepoznali Radivoj Šajtinac, Milan Nenadić i Ileana Ursu Nenadić.

Nakon toga upoznaje Ivana Danikova, tadašnjeg predsednika Udruženja pisaca grada Zrenjanina i postaje najmlađi sekretar u istoriji Književne zajednice. Njen put nastavlja kroz organizaciju mnogobrojnih književnih događja i gostovanja u Regionu.

maja pandurov sve po spisku 029a
Promocija knjige Maje Pandurov

Paralelno sa svim tim aktivnostima zahvaljujući podršci starijih kolega iz medija ( prvenstveno Miši Veselinovu ) počinje sa radom na televiziji „Luna“ gde je realizovala blizu 200 emisija „Srce i tačka“ ( kultura, politika, NVO) i u jednom periodu bila i urednica informativnog programa. Bila je saradnik Radio Zrenjanina, potom i honorarni saradnik Lista Zrenjanin, Zrenjaninskog urbanog magazina, časopisa „Zavičajac“, lista Pressing ( Niš).

maja pandurov sve po spisku 024
Promocija knjige Maje Pandurov
maja pandurov sve po spisku 011a
Promocija knjige Maje Pandurov
maja pandurov sve po spisku 022
Promocija knjige Maje Pandurov

Od 2001. godine je član UNS-a. Nekoliko godina bila je angažovana i na KTV televiziji a potom je pisala za novine „Pravda“ i učestvovala u stvaranju portala „I love Zr“. Godine 2013. se osamostaljuje i sa kolegama osniva firmu IP Media 023 ( medijsko predstavljanje, komunikacija, odnosi sa javnošču i književno stvaralaštvo). Trenutno je na funkciji zamenika predsednika UNV.

Što se tiče knjiga tu su „I onako se uvek vratim“ , dvojezična zbirka poezije, zatim „ Ljubav u mašini“ , poezija, „Opasna“ pola poezija pola proza, „Linija visokog otpora bivši“ , roman, Žena stena nisam se dala , roman i roman „Njen svet“ kao i ekološka bojanka „Sakupi selektiraj recikliraj“ . Njeni recenzenti su Radivoj Šajtinac, Ivan Danikov, Milan Micić, Dejan Stojiljković…

Njen rad prate mnogobrojni pisci iz zemlje regiona koje je imala priliku da lično upozna na svom putu. Organizovala je na stotine knjiženih i drugih večeri i izložbi u Zrenjaninu, Vojvodini, Srbiji i u Banatu i sarađivala sa ljudima sa svih strana. Objavljivala je u mnoštvu zajedničkih zbornika, dobila niz diploma i zahvalnica i sa „Banatskim kulturnim karavanom“ obišla je preko 50 mesta ( Bogdan Kukolj, Žitište, pisac, Dragiša Živković, vinar i vinogradar i ona). Pisala je recenzije i preporuke za mnogo knjiga raznih autora .

maja pandurov sve po spisku 002
Promocija knjige Maje Pandurov
maja pandurov sve po spisku 039
Promocija knjige Maje Pandurov

U najavi je i nova knjiga koju trenutrno piše : “ Samo sam tebe čekala- njihove priče„.

Svaku od ovih stavki i još mnogo više postigla je isključivo zahvaljujući svom trudu radu angažovanju pozitivnom stavu i ljubavi prema ljudima i svemu što je okružuje. I naravo uz podršku prijatelja. Imala je priliku da upozna i sarađuje sa mnogo ljudi iz svih sfera . I kulture i privrede i politike i društva i ekologije i duhovnosti…

maja pandurov sve po spisku 013
Promocija knjige Maje Pandurov

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px