Meštani Lukinog Sela proslavili crkvenu slavu i Dan sela (FOTO)

Lukino Selo - Dan i slava sela

Meštani i posetioci Lukinog Sela, brojčano možda najmanjeg naseljenog mesta u našem okruženju, ali nadaleko poznatom po dobrom gostoprimstvu i željom za napretkom, ovog vikenda su proslavili crkvenu slavu i Dan sela.

Trodnevna manifestacija počela je u petak, 1.septembra, svečanom sednicom Saveta Mesne zajednice.  Prisutne je u ime domaćina pozdravio Jožef Bakoš, predsednik Saveta MZ, nakon čega je sekretarka, Silvija Bodo, pročitala izveštaj rada tamošnjeg Saveta.

-Ove godine smo izabrali novi Savet naše Mesne zajednice. Članovi Saveta postali su Jožef Bakoš, Amalija Pajević, Šandor Balanji, Ištvan Juhas i Luka Jelić. 

U pomlađenom sastavu i sa novom energijom krenuli smo u nove radne pobede, postavili smo ciljeve i nadamo se da će oni biti uskoro ostvareni.  U prethodnom periodu uspostavili smo blisku saradnju sa gradom Zrenjaninom, Vladom Mađarske, Nacionalnim savetom Mađara i pokrajinskim sekretarijatima. Zahvaljujući njima, podržali smo rad naših civilnih organizacija i njihove manifestacije.  Pored toga, negujemo bratske i prijateljske odnose sa predstavnicima naših bratskih naselja, a tu bih posebno istakla naseljeno mesto Berekfürdő iz Mađarske, čije predstavnike i ovim putem posebno pozdravljamo – istakla je Bodo.

Sednicu je svojim prisustvom uveličao i predsednik Skupštine grada Zrenjanina, Čedomir Janjić, sa saradnicima.

U subotu, 2.septembra, održano je takmičenje u kuvanju ovčijeg paprikaša. Dok su se jela krčkala u kotlićima, prisutni su mogli da uživaju u karavanu „Banatske bajke“, u okviru koje su na letnjoj pozornici nastupili članovi KUD „Gik-Banat“ Pionir Zrenjanin, folklorna grupa „Harmatcsöpp” i ženski hor „Cickafark“ iz Mužlje, kao i učenici OŠ „Sonja Marinković“ i „Bid bend“ Gagić i prijatelji.

Organizatori manifestacije bili su MZ Lukino selo, Kulturni centar Zrenjanina, Turistička organizacija i IP Media 023, a pokrovitelj je Grad Zrenjanin.

Piše za portal volimzrenjanin.com Borbély Tivadar

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022