Simpozijum o pivu, pivarskim sirovinama i opremi počinje u četvrtak 28.10.2021.

Zrenjanin – Simpozijum o PIVU

Četvrti Simpozijum pod nazivom „Pivo, pivarske sirovine i oprema“ sa međunarodnim učešćem, održaće se od 28. do 30. oktobra 2021. u hotelu VOJVODINA u Zrenjaninu.

Ovaj naučno–stručni skup održava se pod pokroviteljstvom grada Zrenjanina i Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu, u organizaciji Visoke tehničke škole strukovnih studija iz Zrenjanina, Instituta za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada i firme za proizvodnju hmelja Petrovec ad iz Bačkog Petrovca, a u suorganizaciji Udruženja prehrambenih tehnologa Srbije iz Beograda, Turističke organizacije grada Zrenjanina, Turističke agencije  CARAVAN  iz Zrenjanina, NVO „Banat Info“, Klub 100 P Plus iz Novog Sada, Naučnog društva agrarnih ekonomista Balkana, Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo i Akademije inženjerskih nauka Srbije.

Zrenjanin će za vreme održavanja Simpozijuma biti mesto okupljanja stručnjaka i naučnika iz oblasti pivarstva, hmeljarstva, sladarstva i opreme, kako iz Srbije, tako i iz Evrope (Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Slovačke, Bosne i Hercegovine i Češke), koji će izložiti svoje radove, upoznati nas sa problemima i otvoriti diskusije vezane za probleme iz ovih oblasti. Pozivi za učešće su upućeni i velikim, srednjim, malim i mikro pivarama iz Srbije i zemalja u regionu (Severna Makedonija, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora, BIH).

Program Simpozijuma će obuhvatiti naučne i stručne teme namenjene akademskoj javnosti, industriji i zanatskim pivarama, u okviru kojih će se obrađivati sledeće teme:

– Sirovine za proizvodnju piva (ječam, slad, hmelj, voda, kvasac)- Tehnologija piva i srodne teme- Oprema u pivarstvu- Zakonodavni okvir- Iskorišćenje nusproizvoda industrije piva- Turistički, ekonomski i agronomski aspekti vezani za pivo.

Predavanja na pomenute teme održavaće se u kongresnoj sali hotela Vojvodina u petak, 29.10. od 9 do 18h i subotu 30.10. u toku pre podneva. Završnica Simpozijuma je planirana za 12h u subotu.

Ostavite komentar ovde...

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *