List Zrenjanin 12. put uručio plakete za ličnost godine u osam kategorija [FOTO+VIDEO]

Zrenjanin - List Zrenjanin

U proteklih nekoliko meseci, otkako je počela dvanaesta po redu akcija izbora za ličnost godine, na adresu NIP „Zrenjanin“ pristiglo je preko 7000 glasačkih kupona. Na svečanosti održanoj danas, u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ laureatima su dodeljena priznanja.

Čitaoci ovog nedeljnika su još jednom pokazali da umeju da cene zalaganje pojedinaca koji su zadužili grad i region tokom minule godine. Portal volimzrenjanin.com ispratio je i ovaj događaj.

Direktor NIP Zrenjanin i glavni i odgovorni urednik lista „Zrenjanin“ Dalibor Bubnjević je nakon dodele nagrada sumirao utiske:

“Više od 7000 kupona u dve akcije je pristiglo u redakciju Lista Zrenjanin. U 21. veku, zaista respektabilan broj kupona je stiglo, i mislim da je ovo jedan veoma dobar uzorak. Kao što je gradonačelnik danas i govorio, to je odraz stanja u javnom mnjenju. Naš zadatak je da budemo posrednici između publike, naših čitalaca sa jedne strane, a sa druge strane se naravno nalaze umetnici, predstavnici medija, politike, sportisti, treneri, itd.

Cilj ovakve akcije je da postane sve jača konkurencija i da rezultat bude sve bolji. Mogu reći da za sve ove decenije koliko akcije traju, pokazuje se da Zrenjanin napreduje i vidimo da prestonica kulture ili priznanje kao što je prestonica sporta, potvrđuju da rezultati naših sugrađana su prepoznati ne samo u Srednjem Banatu, nego i van njega. ”, rekao je on.

Kao i prethodnih godina, čitaoci su birali ličnosti u osam oblasti – politika, privreda, poljoprivreda, mediji, kultura, prosveta, medicina i humanitarni rad.

U domenu politike za ličnost godine izabran je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, na drugom mestu je Bojana Begović, dok je treći Slavko Šućurović.

Milan Matić, vlasnik “Darmatika”, najveću podršku je dobio u oblasti privrede, drugi je Slobodan Milin iz “Ekogradnje”, a treće mesto pripalo je Nikoli Surdućanu, osnivaču firme “Dženeral solušn”.

Među poljoprivrednicima ličnost godine je Radovan Bokić, rukovodilac Zemljoradničke zadruge “Agro-Klek”. Na drugom mestu je Čedomir Spasojević iz Zemljoradničke zadruge “Veljko Lukič Kurjak” iz Lukićeva, a na trećem mestu su Nenad i Branislav Bogdanov, farmeri iz Tomaševca.

Tanja Krunić, novinarka dopisništva Radio televizije Vojvodine u Zrenjaninu osvojila je prvo mesto u kategoriji mediji, druga pozicija Maja Pandurov, vlasnica “IP Media 023”, dok se na trećem mestu našao novinar Tivadar Borbelj.

Bariton svetskog glasa Željko Lučić je ličnost godine u oblasti kulture, drugi je muzičar Nikola Vranjković, a treća je istoričarka umetnosti Ivana Arađan.

Snežana Ćurčić, nastavnica u OŠ “Jovan Cvijić” trijumfovala je u prosveti. Na drugom mestu je Zrenjaninac dr Dragan Lambić, naučnik, istraživač i profesor na Pedagoškom fakultetu u Somboru, dok je treću poziciju zauzeo profesor u Zrenjaninskoj gimnaziji Aleksandar Rakita.

U kategoriji medicine ubedljivo je pobedio poznati pedijatar dr Tomislav Stevanović. Druga je onkolog dr Ivana Uljfeljan Ristić, a treći dr Milan Kukić, otroped.

U oblasti humanitarnog rada najviše podrške dobio je Tibor Liptak, višestruki davalac krvi. Na drugom mestu je Jelena Đorđević Perc iz organizacije “NURDOR”, dok je treća pozicija pripala Udruženju “Zelene šape”.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px