Linglong potpisao novi ugovor o kupovini zemljišta vredan 14 miliona!

Potpisan ugovor o otuđenju najveće građevinske parcele u nekom od naseljenih mesta - 14 miliona dinara za 2,8 hektara zemljišta na obodu Ečke

Grad Zrenjanin ostvario je u prethodnoj godini rekordne prihode od otuđenja gradskog građevinskog zemljišta, jer je od prodaje parcela na osnovu dva javna oglasa u budžet Grada Zrenjanina uplaćeno skoro 60 miliona dinara. Uz brojne parcele u samom gradu Zrenjaninu, na kojima će investitori graditi poslovne, individualne stambene i objekte kolektivnog stanovanja, zabeležena je i prodaja najveće građevinske parcele u nekom od naseljenih mesta – 2,8 hektara na ulazu u naseljeno mesto Ečka, za koju je investitor, kompanija “Linglong”, platio 14 miliona dinara. 

Kroz refleksiju prodatih građevinskih parcela, stoji i podatak da je u ovom trenutku na teritoriji Zrenjanina otvoreno više od deset gradilišta novih stanova, da je u pripremi još nekoliko lokacija i da je to najpouzdaniji pokazatelj ukupnih privrednih kretanja u gradu. Izgradnja velikih proizvodnih pogona, kao i najavljene kapitalne infrastrukturne investicije čija realizacija predstoji, učinile su tržište stanogradnje u Zrenjaninu veoma dinamičnim i taj proces biće prisutan i u ovoj građevinskoj sezoni. 

kinezi potpisivanje 005
Foto: Grad Zrenjanin

Značajan doprinos izgradnji stanova, i to kroz izgradnju pet stambenih objekata sa oko 300 stanova, daće i kompanija “Linglong”, čiji su predstavnici danas u Gradskoj kući potpisali ugovor o otuđenju gradskog građevinskog zemljišta sa gradonačelnikom Zrenjanina Simom Salapurom.

Kako je istakao gradonačelnik Zrenjanina prilikom donošenja rešenja Gradskog veća o otuđenju građevinskog zemljišta, objekti kolektivnog stanovanja u Ečki biće namenjeni rezidencijalnom stanovanju, kao i za stanove srpskim i kineskim radnicima, zaposlenim u samoj kompaniji. Ovakva investicija neminovno dovodi i do izgradnje pratećih sadržaja, poput novih trgovinskih objekata, poslovnih lokala druge namene, dečjih igrališta i slično, omogućava nova zapošljavanja i generalno menja ekonomsku sliku okruženja.  

Parcela na kojoj će se graditi novo stambeno naselje nalazi se na obodu naseljenog mesta Ečka i oslanja se na pojas budućeg autoputa Beograd – Zrenjanin – Novi Sad, koji će se sa sadašnjim državnim putem Zrenjanin – Beograd ukrštati upravo na potezu između ulaza u Ečku i industrijske zone “Jugoistok”, odnosno pogona “Linglonga”. Uz ovako planiranu buduću izgradnju, Ečka u skoroj budućnosti postaje, praktično, deo grada Zrenjanina.  

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022