Likovna kolonija u zrenjaninskom klubu za stara lica, inspiracija na portalu volimzrenjanin.com

Zrenjanin – Likovna kolonija

Podelite vest

Danas je u prostorijama „Kluba za stara i odrasla lica“ u ulici Nikole Pašića 11, koji funkcioniše u sklopu Gerontološkog centra Zrenjanin održana likovna kolonija i radionica oslikavanja svile na kojoj je učestvovao veliki broj starijih lica i to ne samo iz Zrenjanina nego i iz okolnih mesta i opština.

Na samom početku, prisutnima se obratila direktorka Gerontološkog centra Zrenjanin, Tanja Živanov a za portal volimzrenjanin.com Tanja je rekla:

Danas imam posebnu čast da kao domaćin ugostim sve Vas na ovoj našoj prvoj likovnoj koloniji odnosno radionici za oslikavanje svile koja je, može se reći svojevrsna inovacija u socijalnoj zaštiti što se tiče okupljanja članova kluba a to je bila i ideja i povod današnjeg okupljanja.

Današnji gosti su nam članovi kluba iz Subotice, Novog Sada i Pančeva i nekako svi se nadamo da će to biti korak za novo i intenzivnije druženje a da li će u narednim druženjima biti baš ovo oslikvanje svile ili neka druga tehnika videćemo od ideja kojih ima pregršt.

Klub je osnovan 1983 godine i likovna sekcija traje već 25 godina i članovi kluba su stalno otvoreni za inovacije ali ponekad vrlo plašljivo prilaze tome kao što je slučaj i sad, i na kraju ćete videti rezultat koji oslikava snažne emocije na „tananoj“ svili, zaključila je Tanja.

Jedna od učesnica je i Knežev Ružica koja je za naš portal rekla:

“Član sam kluba već 5 godina, i sad sam dobila priliku da učestvujem na koloniji. Inače poželela sam u jednom trenutku svog života da se obučim da slikam na svili, tehnika je vrlo zahtevna zato što svila ima svoj karakter i kad počnete da slikate ne možete uvek da kontrolišete razlivanje boja tako da korekcija mora da se radi bukvalno odmah. U početku mi je bilo zadovoljstvo da slikam na svili a danas mi je to i terapija.

Posebnu pažnju nam privukao rad gospođe Reljin Nedeljke iz Zrenjanina koja je inspiraciju za svoj današnji rad, sasvim slučajno pronašla u fotografijama sa našeg portala volimzrenjanin.com.

Ja sam iz Zrenjanina i pre tri godine sam otišla praktično u penziju jer sam radila u prodavnici koju sam zatvorila i praktično tad postala penzioner, i 19. decembra sam se učlanila u ovaj klub kad me je Dana pitala u koju ću sekciju a ja sam odabrala između ostalih ovu, likovnu sekciju. Međutim niko nije imao da me uči, oni su ranije imali neke slikare koji su ih učili ali ja sam se uglavnom trudila da sama sa interneta naučim sve.

likovna kolonija klub penionera zrenjanin 027
Reljin Nedeljka sa svojom slikom i našom fotografijom

Nikad se ranije nisam bavila slikanjem nego evo tek sad od kad sam u penziji. Kao što sam rekla, inspiraciju nalazim na fejsbuku i internetu a jedan od omiljenih portala mi je volimzrenjanin.com gde sam i “skinula” mnoge fotografije uključujući i ovu noćnu fotgrafiju našeg “Malog mosta” kod suda.

Prošle godine sam imala svoju izložbu ovde u klubu, ali dosta sam u početku eksperimentisala i tražila šta mi odgovara i otkirla sam da je to priroda i arhitektura. Na ovoj izložbi je negde oko 20tak moji slika, neke sam već odnela na more i prodavala ali mislim da sam za ove tri godine uradila oko stotinak slika, završila je Reljin Nedeljka za naš portal.

Portal volimzrenjanin.com se zahvaljuje Gerontološkom centru Zrenjanin na pozivu i obećavamo da ćemo doći svaki sledeći put kada nas pozovete.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px