Predstavljeni „Likovi čudnih priča“ umetnice Teodore Lucić u prepunoj Galeriji ALUZ-a

Zrenjanin / ALUZ – Teodora Lucić

Sinoć je u nikad posećenijoj Galeriji asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina (ALUZ), zrenjaninskoj publici predstavljena izložba ilustracija „Likovi čudnih priča“, primenjene umetnice – dipl. ilustratora Teodore Lucić.

Teodora Lucić je rođena 13.11.1999. u Zrenjaninu. Godine 2014. upisuje Srednju muzičku školu „Josif Marinković“ Zrenjanin, u klasi profesora Tibora Šivega. U toku srednje škole, dve godine zaredom izlaže u galeriji Narodnog Muzeja Zrenjanin kao prvoplasirani na likovnom konkursu „Portret“.

teodora lucic aluz 035
Teodora Lucić u ALUZ-u

Takođe, učestvuje i na grupnim izložbama u Kulturnom centru Zrenjanina a 2018. godine upisuje Akademiju umetnosti u Novom Sadu, smer primenjene umetnosti i dizajn, modul ilustracija.

Pre nego što je dao reč našoj umetnici, prisutnima se obratio Rastko Stefanović: “Mi nikad ne znamo koliko zapravo nas umetnika -Zrenjaninaca ima. Ja recimo do skoro nisam znao za koleginicu da postoji i radi dok se nismo na jednoj radionici upoznali i jako mi je drago da ustvari vidim da je ona neko ko ozbiljno radi što se vidi i po ovoj izložbi.”

“Pre svega želim da se zahvalim svima što ste došli, većina vas me zna a za one koji me ne znaju, ja sam Teodora Lucić, i ja sam ilustrator i trenutno sam na Master studijama na Akademiji umetnosti, ovo su moji radovi, neki iz moje glave neki iz naših detinjstava i svaki ovaj rad naravno ima svoju priču.

Ovo je moja prva, mogu slobodne da kažem debitna izložba u ALUZ-u, prvi put sam dobila priliku za ovako nešto i mnogo sam srećna zbog toga, zanimljiv je process pripreme, mnogo je dinamičan i uzbudljiv. Večeras je izloženo oko 25 radova i sve su “Likovi iz čudnih priča” i gotovo svi su nam poznati iz filmova, crtaća, kulture… a neki su iz moje glave i mogu reći potpuno “autorski” likovi. Radovi su u većini rađeni u tehnici akvarel uz neke primese drvenih boja, akril…”

“Želim da kažem da je izložba kao knjiga i sve je bolje kad se pročita nego kad se prepriča, tako da, prošetajte, pogledajte i nadam se da će vam se svideti i hvala svima što ste došli.” rekla je na otvaranju umetnica Tedora Lucić.

Izložba je pogodna i za mlađe posetioce, dok bi u njima mogli nešto zanimljivo i komično naći i odrasli i trajaće do 17.3.2023. Radno vreme galerije je od 16.00 – 19.00 časova.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022