Nove lepe vesti za Zrenjanin iz Ministarstva za brigu o selu: potpisani ugovori o kupovini još četiri seoske kuće

Zrenjanin - Ministarstvo za brigu o selu

Na svečanosti u Ministarstvu za brigu o selu u Beogradu u petak je predstavnik Grada Zrenjanina, gradski većnik Marinel Mendrea, potpisao ugovore o kupovini četiri seoske kuće i o dodeli sredstava Gradu Zrenjaninu za organizaciju ovogodišnjih „Miholjskih susreta sela“.

Ovim je nastavljena akcija tog ministarstva za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom u svim krajevima Srbije, a broj takvih kuća na teritoriji Grada Zrenjanina povećan je za četiri – u dve prazne kuće u Lazarevu useliće se porodice Govedarica i Jelić, a domaćinstva Kuručki i Boc sele se u kuće u Perlezu, odnosno u Stajićevu.

Ugovori će s kupcima biti verifikovani i u Gradskoj upravi u Zrenjaninu, čime će ukupan broj kupljenih kuća na teritoriji našeg grada dostići 46.

Podsećamo, u prethodne dve godine, koliko traje akcija Ministarstva za brigu o selu, u seoskim sredinama Grada Zrenjanina kupljene su 42 kuće, u 14 naseljenih mestaosam porodica kupilo je kuće s okućnicom u Belom Blatu, šest u Melencima, pet u Perlezu, po četiri u Tomaševcu i Banatskom Despotovcu, tri u Elemiru, po dve u Aradcu, Orlovatu, Stajićevu i Lazarevu i po jedna u Ečki, Mihajlovu, Zlatici i Botošu.

Član Gradskog veća grada Zrenjanina Mendrea potpisao je juče i ugovor o dodeli sredstava  u iznosu od 376,6 hiljada dinara, namenjenih organizaciji ovogodišnjih „Miholjskih susreta sela“, manifestaciji koja će se, po treći put, održavati širom Srbije do 1. decembra i koja ima za cilj da promoviše seosko stvaralaštvo u različitim oblastima, umetničke i sportske aktivnosti, promociju seoskih i starih zanata i umeća, kao i ostale aktivnosti u kojima stanovnici sela mogu pokazati svoja znanja i veštine i u njima se takmičiti. Domaćin „Miholjskih susreta sela“ na teritoriji Grada Zrenjanina ove godine biće mesna zajednica Mihajlovo.

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022