LEPE VESTI: Firma “Kalmes” novi poslodavac u Industrijskoj zoni “Jugoistok – Ečka” u Zrenjaninu

Zrenjanin – Firma “Kalmes”

Podelite vest

Popunjava se ugaona parcela u zoni “Jugoistok”, proizvodne pogone podiže zrenjaninsko preduzeće “Kalmes”

Objavljen je Javni poziv za prezentaciju urbanističkog projekta urbanističko-arhitektonske razrade lokacije za izgradnju proizvodnog objekta u radnoj zoni “Jugoistok I“ u Zrenjaninu, podnosioca zahteva “Kalmes” d.o.o. iz Zrenjanina. Ovaj investitor planira gradnju na ugaonoj parceli, omeđenoj ulicama Ognjeslava Kostovića i Dr Đorđa Radovića, na površini od 3.000 kvadratnih metara, a u pitanju je parcela pored poslovnog prostora preduzeća “Remondis Medison” i u blizini “Ćirkoma”.

Još jedan investitor iz našeg grada pridružiće se postojećim u ovoj radnoj zoni, a u projektovanim proizvodnim objektima, koji će zauzimati nešto više od 50 odsto površine predmetne parcele, “Kalmes d.o.o.” planira da proizvodi metalnu galanteriju, što podrazumeva CNC sečenje limova, varenje, savijanje limova i mašinsku obradu na CNC strugovima i CNC glodalicama.

zone septembar 2022 manja 1

Kako je navedeno u projektnoj dokumentaciji, bruto razvijena površina budućeg objekta je 1.738,03 m2, dok je ukupna neto korisna površina 1.613,98 m2, a sastoji se od dve proizvodne hale, čekaonice, hodnika, garderobe za radnike, četiri radionice i toaleta. Na međuspratovima se nalaze kancelarije, konferencijska sala i toaleti.

zona jugoistok kalmes 1

Industrijska zona “Jugoistok – Ečka” u Zrenjaninu, svojim kapacitetom, dosadašnjim razvojem i potencijalima predstavlja jednu od najprivlačnijih lokacija za investiranje na teritoriji Republike Srbije. U ovoj zoni posluje, gradi proizvodne pogone ili je kupilo građevinske parcele više od 30 investitora, među kojima i najveći strani investitor u Srbiji, “Linglong”. Planskim proširenjima, kapacitet zone “Jugoistok” dostigao je 550 hektara, od kojih preko 130 imaju poznatog vlasnika. U ovom trenutku verovatno nema lokalne samouprave u Srbiji, osim Zrenjanina, koja je u mogućnosti da na jednom mestu ponudi investitorima takav obim infrastrukturno uređenog građevinskog zemljišta.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

izvor: zrenjanin.rs

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022