Laslo Šuranji je osvojio srebrnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju u disciplini 50 metara vazdušna puška, klasa SH1.

On je u finalu zabeležio rezultat od 452,9 krugova.

Šuranji je tako došao do trećeg olimpijskog odličja u karijeri. Sa prethodnih Igara u Rio de Žaneiru Laslo Šuranji se vratio sa jednom zlatnom i jednom bronzanom medaljom.

Ovo je, inače, četvrta medalja na Paraolimpijskim igrama u Tokiju koju su osvojili srpski paraolimpijci.

Laslo Šuranji je rođen 6. novembra 1978. Školovao se u Novom Bečeju i Zrenjaninu gde se bavio stonim tenisom, kuglanjem, vaterpolom i dizanjem tegova. Tešku povredu kičme je doživeo 1996. godine, prilikom nezgodnog skoka u vodu. Nakon duge i naporne rehabilitacije, povratio je pokrete gornjih ekstremiteta i ubrzo se vratio sportu, ovog puta – streljaštvu.

laslo suranji zrenjanin 002
Laslo Šuranji na treningu u Zrenjaninu

Godine 2005. je prvi put nastupio za reprezentaciju Srbije i počeo da niže uspehe: bio je višegodišnji sveukupni pobednik Lige osoba sa invaliditetom i šampion Evrope 2013. godine u disciplini vazdušna puška – stojeći stav.

Na Paraolimpijskim igrama je prvi put učestvovao 2012. godine, potom i 2016. kada je osvojio prvo mesto u disciplini MK puška – trostav.

laslo suranji zrenjanin 006
Laslo Šuranji na treningu u Zrenjaninu
laslo suranji zrenjanin 001
Laslo Šuranji na treningu u Zrenjaninu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *