Kupljene još četiri seoske kuće u Perlezu, Lazarevu i Stajićevu – na osnovu konkursa Ministarstva za brigu o selu kupljeno ukupno 46 kuća

Zrenjanin - Seoske kuće

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura uručio je danas u Gradskoj kući ugovore o dodeli seoskih kuća za četiri porodice na osnovu konkursa Ministarstva za brigu o selu za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom u svim krajevima Srbije.

Zahvaljujući tome novi dom u Lazarevu imaće porodice Govedarica i Jelić, a porodice Kuručki i Boc useliće se u kuće u Perlezu, odnosno u Stajićevu.

Gradonačelnik je ukazao da je, zajedno sa ove četiri, do sada kroz ovaj program kupljeno 46 kuća u 14 naseljenih mesta sa teritoriji našeg grada.

Čestitajući novim vlasnicima gradonačelnik im je poželeo lep, udoban i uspešan život i u razgovoru s njima ukazao da lokalna samouprava na čijem je čelu sprovodi aktivnosti koje za cilj imaju poboljšanje uslova za život u selima.

Miodrag Kuručki iz Perleza kaže da će mu useljenje u tu kuću sa velikom okućnicom mnogo značiti budući se bavi stočarstvom, a da je plac površine 16 ari.

Inače, u prethodne dve godine, koliko traje akcija Ministarstva za brigu o selu, u seoskim sredinama Grada Zrenjanina kupljeno je 46 kuća u 14 naseljenih mesta – osam porodica kupilo je kuće s okućnicom u Belom Blatu, Melencima, Perlezu, Tomaševcu, Banatskom Despotovcu, Elemiru, Aradcu, kao i u Orlovatu, Stajićevu, Lazarevu, Ečki, Mihajlovu, Zlatici i Botošu.

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022