U Kulturnom centru Zrenjanina otvorena izložba dečijih radova Ateljea Luča

Zrenjanin – Kulturni centar Zrenjanina

Sinoć je u Kulturnom centru Zrenjanina otvorena godišnja izložba dečijih radova nastalih u Luča Ateljeu u periodu od septembra 2022. do juna 2023. godine. Ovaj likovni atelje u okviru radionica upoznaje decu sa različitim tehnikama crtanja, slikanja, vajanja, starim zanatima i novim materijalima, u nastanku  radova upotrebljavaju i reciklažni materijal. Likovna sekcija ateljea broji oko sedamdeset članova uzrasta od treće do šesnaeste godine koji će se predstaviti publici do 4. jula 2023.

Tim povodom Sanela Dunđerski osnovač ateljea i likovni edukator navela je sledeće : “Atelje Luča je više od obične škole crtanja, to je oaza inspiracije i umetničkog izraza. Naša misija je da ohrabrimo decu da oslobode svoju kreativnost i da kroz umetnost pronađu način da izraze svoje najdublje emocije. Svaki rad nastao u ateljeu je plod pažljivog rada, ali i unutrašnjeg putovanja naših mladih umetnika. Umetnost ima moć da nas poveže sa dubinom našeg bića i da nam omogući da izrazimo ono što rečima ne možemo. Svaki rad je priča o njihovim snovima, radosti, tuzi i svim bojama života…“

O ateljeu:

„Luča Atelje“ je projekat dve sestre, Sanele Dunđerski koja  je diplomirani dizajner tekstila i profesor u školi za dizajn „Bogdan Šuput“ u Novom Sadu i Jovane Solomun – master primenjeni umetnik i vaspitač u Domu učenika srednjih škola „Angelina Kojić Gina“ u Zrenjaninu.

Udruženje je osnovano 2021. i iza sebe ima dve izložbe i stotinak polaznika radionica koje se realizuju u Luča Ateljeu. Radionice su prilagođene deci uzrasta od 3 do 16 godina i vodi ih Sanela, a radionice keramike koje su namenjene odraslima vodi Jovana.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022