Kulturni Centar Zrenjanina i autor projekta mr Milutin Mićić raspisuju likovni konkurs 30 X 30

Zrenjanin – Likovni konkurs 30×30

Podelite vest

Uslovi konkursa:

Autori mogu da konkurišu sa jednim radom. Radovi mogu da budu dvodimenzionalni i trodimenzionalni u svim tehnikama i disciplinama. Jedino ograničenje je da dvodimenzionalni radovi moraju biti formata 30 sa 30 santimetara. Kod trodimenzionalnih radova jedna dimenzija treba da bude 30 santimetara, a ostale dve ne smeju da budu veće od 30 santimetara. Uz radove poslati i jedan reprezentatitni katalog (ako ga autori imaju).

Pored slobodnih rešenja, ove godine nudimo autorima i mogućnost da promišljaju na zadatu temu-zadatak: PREOBRAŽENjE ČOVEKA - ISUS JE TO URADIO MOŽEMO LI I MI?

likovni salon 30x30 2021. otvaranje

Pada, pada čovek. I kako stvari stoje taj pad će se u svetu nastaviti. Biti poslušan, biti rob-to je naša svakodnevnica. Gde je želja za slobodom? Šta nije u redu? Zašto? Kolika je cena našeg zla? Da li je evolucija greha jača od naše želje za ljudskošću i životom? Imamo li snage za preobražaj, za putovanje ka izistinskoj ljudskoj prirodi –  ka čoveku?

Zašto su namere zlih tako efikasne? Nečinjenjem, oni koji to vide su saučesnici zla. Znaju li to? Kako se preobraziti u čoveka i stvoriti uslove za slobodu, dobrotu, saosećanje, lepotu i sreću? Ovo problemsko promišljanje otvara sve aspekte našeg odnosa prema stvarnosti, kako lokalno tako i globalno. Autori ova pitanje mogu da otvore na svoj način i kroz svoj likovni stav ga odrede.

Konkurs je otvoren za sve profesionalne likovne umetnike na teritoriji Republike Srbije i za sve umetnike širom sveta.

Molimo vas da svi radovi (osim onih koji su rađeni na papiru i skulpture) budu opremljeni da mogu da se okače na zid. Radovi će biti žirirani. Dodeliće se tri nagrade.

Prva nagrada: samostalna izložba u malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin

Druga nagrada: samostalna izložba u izložbenim salonu Kulturnog centra Zrenjanina

Treća nagrada: knjiga  „Likovna kritika“ Todora Manojlovića

likovni salon otvaranje 2018.

Konkurs je otvoren do 15. novembra 2022. god. Izložba će biti otvorena u  decembru 2022. god. u Kulturnom centru Zrenjanina. Radovi sa likovnog salona 30h30 će tokom 2023. god. biti izloženi u  Beogradu u Kući Đure Jakšića, u Galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra Pančevo, u Muzeju Srema u Sremskoj Mitrovici, u i  Galeriji Tribina mladih Kulturnog centra Novog Sada.

Radove slati na adresu: Kulturni centarZrenjanina, Narodne omladine 1 23000 Zrenjanin. Telefon: 023/535482, 064/8116994 (Vladimir Đurić)

Preporučujemo da radove šaljete Post ekspresom. Ukoliko u jednoj pošiljci ima radova više autora to mora biti naznačeno na pošiljci. Radovi će biti vraćeni Post ekspres-om o trošku autora. Organizatori ne preuzimaju odgovornost za štetu nastalu prilikom transporta. Direktor Kulturnog centra Zrenjanina Goran Marinković i autor projekta mr Milutin Mićić.

Fotografije: arhiva Kulturni centar Zrenjanina

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022